Veľkonočná nátierka

Nela Mirič | 16. apríl 2017
Veľkonočná nátierka

Veľkonočná nátierka, nie len na Veľkú noc...

Suroviny

  • 5 - 6 vajec uvarených natvrdo
  • 1 PL majonézy
  • 1 PL bieleho jogurtu
  • 4 sterilizované uhorky
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • 80 g syra typu žervé
  • Zväzok jarnej cibuľky alebo 1 biela cibuľa
  • Čerstvá pažítka, korenie a soľ na dochutenie
  • Pečivo

Postup

1. Vajcia uvarte natvrdo (10 minút varu), po vychladnutí ošúpte a oddeľte žĺtka od bielkov. Bielka nakrájajte na menšie kocky.

2. Žĺtka rozmrvte v miske, do ktorej pridajte majonézu, jogurt, horčicu a syr. Pridajte pokrájané bielka a uhorky nakrájané tiež na kocky, nakrájanú cibuľku s pažítkou.

3. Všetko jemne premiešajte a dochuťte soľou a korením. Podľa požadovanej hustoty môžete pridať ešte trochu jogurtu. Nátierku namažte na toasty, bagetu či čerstvý celozrnný chlieb.

Tip: Ak máte poruke čistú, splodinami a chémiou nezaťaženú lúku či záhradu, ozdobte a dochuťte nátierku kvetmi sedmokrásky, prípadne fialky, môžete do nej jemne nasekať tiež lístky jahôd a malín.