Veľkonočná nátierka
foto: istockphoto.com
Veľkonočná nátierka, nie len na Veľkú noc...
Suroviny
- 5 - 6 vajec uvarených natvrdo
- 1 PL majonézy
- 1 PL bieleho jogurtu
- 4 sterilizované uhorky
- 1 ČL dijonskej horčice
- 80 g syra typu žervé
- Zväzok jarnej cibuľky alebo 1 biela cibuľa
- Čerstvá pažítka, korenie a soľ na dochutenie
- Pečivo
Postup
1. Vajcia uvarte natvrdo (10 minút varu), po vychladnutí ošúpte a oddeľte žĺtka od bielkov. Bielka nakrájajte na menšie kocky.
2. Žĺtka rozmrvte v miske, do ktorej pridajte majonézu, jogurt, horčicu a syr. Pridajte pokrájané bielka a uhorky nakrájané tiež na kocky, nakrájanú cibuľku s pažítkou.
3. Všetko jemne premiešajte a dochuťte soľou a korením. Podľa požadovanej hustoty môžete pridať ešte trochu jogurtu. Nátierku namažte na toasty, bagetu či čerstvý celozrnný chlieb.
Tip: Ak máte poruke čistú, splodinami a chémiou nezaťaženú lúku či záhradu, ozdobte a dochuťte nátierku kvetmi sedmokrásky, prípadne fialky, môžete do nej jemne nasekať tiež lístky jahôd a malín.