Netučné špaldové palacinky
foto: istockphoto.com
Suroviny
- Do veľkej misy preosejte 200 g špaldovej múky so štipkou soli.
- V miske rozšľahajte tri vajcia s 250 ml mlieka a zapracujte do múky.
- Nechajte 15 minút odstáť a potom upravte hustotu – múkou aj mliekom.
- Hneď ako cesto dosiahne konzistenciu smotany, nechajte ho ešte nejakých 20 minút odpočinúť.
Postup
- Palacinkovú panvicu alebo panvicu s nepriľnavým dnom zľahka potrite rastlinným olejom, rozpáľte, naberačkou nalejte cesto, rozlejte ho (môžete si pomôcť špachtľou) a upečte z oboch strán.
- Pri ďalších palacinkách potrite dno len v prípade, že sa začínajú pripaľovať.
- V prvej chvíli síce netučné palacinky vyzerajú ako suchý papier, to je však v poriadku, po chvíli odpočinku zvláčnejú.