Extra nadýchané mandľovo-čučoriedkové lievance

Iveta Škrabáková | 19. Aug 2019
ako pripraviť lievance, mňam, čučoriedky, raňajky, mandľové, zdravé, zdravie, fit, chudnutie, zdravá strava, jedlo fitness, fitastyl.sk, čo si dať na raňajky, recept

Mňam! Túto kombináciu je priam nemožné si nezamilovať. Jemnučké, nadýchané lievance plné šťavnatých čučoriedok vyčaria celej rodine ideálny začiatok dňa.

Suroviny

  • 1 hrnček celozrnnej špaldovej alebo ovsenej múky,
  • 1 hrnček čerstvých čučoriedok,
  • 2 PL mletých mandlí,
  • 2 PL bio brezového cukru,
  • 3/4 hrnčeka gréckeho jogurtu,
  • 6 PL mandľového mlieka,
  • 1 vajce,
  • 1 ČL mandľového extraktu,
  • 1 ČL citrónovej šťavy,
  • 1/2 ČL prášku do pečiva,
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny.

Postup

V malej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, mleté ​​mandle, cukor a citrónovú kôru. Odložíme vedľa. Vo veľkej mise zmiešame jogurt a mlieko. Pridáme vajíčko a mandľový extrakt a premiešame, nech získame hladkú hmotu.

Následne zmiešame mokré a suché prísady spolu. Preložte do kúskov mandlí a čučoriedok. Zohrejte panvicu na stredne vysoké teplo. Pečieme cca ¼ šálky cesta po dobu 2 minúty z jednej strany, alebo kým sa okraje zjednotia a spodok je zlatistý, obrátime piecť na druhú stranu na 1 minútu.

Cesto je tuhšie, je možné, že ho bude potrebné mierne „utľakpkať“ lyžicou aby sa vytvoril lievanec. Ak by bolo príliš husté, pridajte trochu mandľového mlieko po lyžiciach. Dobrú chuť!