Extra nadýchané mandľovo-čučoriedkové lievance
Mňam! Túto kombináciu je priam nemožné si nezamilovať. Jemnučké, nadýchané lievance plné šťavnatých čučoriedok vyčaria celej rodine ideálny začiatok dňa.
Suroviny
- 1 hrnček celozrnnej špaldovej alebo ovsenej múky,
- 1 hrnček čerstvých čučoriedok,
- 2 PL mletých mandlí,
- 2 PL bio brezového cukru,
- 3/4 hrnčeka gréckeho jogurtu,
- 6 PL mandľového mlieka,
- 1 vajce,
- 1 ČL mandľového extraktu,
- 1 ČL citrónovej šťavy,
- 1/2 ČL prášku do pečiva,
- 1/2 ČL sódy bikarbóny.
Postup
V malej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, mleté mandle, cukor a citrónovú kôru. Odložíme vedľa. Vo veľkej mise zmiešame jogurt a mlieko. Pridáme vajíčko a mandľový extrakt a premiešame, nech získame hladkú hmotu.
Následne zmiešame mokré a suché prísady spolu. Preložte do kúskov mandlí a čučoriedok. Zohrejte panvicu na stredne vysoké teplo. Pečieme cca ¼ šálky cesta po dobu 2 minúty z jednej strany, alebo kým sa okraje zjednotia a spodok je zlatistý, obrátime piecť na druhú stranu na 1 minútu.
Cesto je tuhšie, je možné, že ho bude potrebné mierne „utľakpkať“ lyžicou aby sa vytvoril lievanec. Ak by bolo príliš husté, pridajte trochu mandľového mlieko po lyžiciach. Dobrú chuť!