Škoricová ovsená kaša s jablkom a pekanovými orechmi

Iveta Škrabáková | 24. Feb 2020
ovsená kaša, vločky, raňajky, tip, recept, mňam, fit, fitness, škorica, čo raňajkovať, chudnutie, diéta, wellness

Voňavá ovsená kaša je jednoducho voľba, ktorou nepokazíte žiadne ráno. Doprajte si ju aspoň raz do týždňa.

Suroviny

  • 60 g ovsených vločiek,
  • 60 ml vody,
  • 60 ml mlieka,
  • 1/4 jablka,
  • 2 ČL škorice,
  • 1 ČL medu,
  • 1/2 hrste pekanových orechov.

Postup

Vločky v menšom hrnci zmiešame so škoricou, vodou a mliekom a varíme, kým kaša zhustne, alebo vložíme v miske do mikrovlnky na 90 sekúnd. Teplú kašu ozdobíme jablkom nakrájaným na plátky, poukladáme na ňu orechy a pokvapkáme lyžičkou medu.