Broskyňový ľadový čaj
foto: istockphoto.com
Ľadový čaj je skvelým osviežením počas horúceho dňa. Nie všetkým a nie vždy nám chutí piť čistú neochutenú vodu. Pripravte si lahodný domáci čaj bez konzervantov a umelých farbív.
Suroviny
- 3 broskyne,
- 3 – 4 vrecúška čierneho čaju,
- 2 PL sladidla (erytritol, med a pod.),
- 1 vetvička mäty,
- 1, 75 L vody.
Postup
Na dno sklenenej karafy alebo džbánu vložíme nakrájané broskyne a drevenou varechou ich trochu potlačíme, aby sa popučili a uvoľnila sa z nich chuť a šťava.
Pridáme sladidlo, čajové vrecúška, vodu a dobre premiešame. Uzatvoríme a vložíme do chladničky, necháme odpočívať 6 – 12 hodín. Podávame servírované v pohároch s ľadom a lístkami mäty.
Energetická hodnota : 135 kcal (džbán)
Pohár : 17 kcal
Bielkoviny: 0,25 g
Sacharidy: 17 g
Tuky: 0 g
Vláknina: 0 g