Čaj z jablkových šupiek
Jablkové šupky nevyhadzujte, zahrejú vás v čaji.
Suroviny
• jablko, hruška, mandarínka, citrón (voliteľné)
• jablkové šupky
• šípky, rakytník, iné sušené plody (voliteľné)
• med
• škorica, klinčeky
• voda
Postup
Ak máte domáce jablká, ktorých šupka už nie je príliš vábna a chutná, možno si ich pred konzumáciou šúpete. Šupky nevyhadzujte, sú výborným zdrojom vitamínov. Vložte ich do hrnca, pridajte 1,5 litra vody, za hrsť sušených plodov, ktoré máte práve poruke. Vhodné sú šípky, rakytník, sušené jabĺčka či slivky. Pridať môžete aj čerstvé nakrájané jablko, hrušku, mandarínku či plátok citrónu. Chuť dodáte štipkou škorice a voňavým klinčekom. Varte na miernom ohni 10 minút a nechajte odstáť. Pokojne aj z večera do rána, v tom prípade potom opäť zmes zohrejte. Čaj je plný chuti, no do hrnčeka si môžete pridať lyžičku medu. Fantázii sa v tomto recepte medze nekladú.