Sušienky z ovsených vločiek a jablka (bez cukru)

Iveta Škrabáková | 1. apríl 2019
sušienky bez cukru, ovsené sušienky, brusnice, ovsené vločky, jablko

Tieto sušienky sú skvelou voľbou, ak máte chuť na klasiku v zdravšom prevedení. Príprava zaberie minimum času, a chuť je i napriek tomu maximálne skvelá.

Suroviny

  • 2 jablká,
  • 200 g jemných ovsených vločiek,
  • hrsť nasekaných brusníc,
  • 1 ČL kokosový olej.

Postup

Jedno jablko si naparíme alebo podusíme, aby pustilo šťavu a prírodný cukor. Neuveríte, ale takto pripravené jablko sa v sušienkach zavďačí sladkosťou, a nebudete veriť že v nich nie je žiaden cukor.

Takto pripravené jablko si rozmixujeme na hladkú kašu. Druhé jablko nastrúhame. V miske zmiešame obe jablká, ovsené vločky, brusnice a kokosový olej. Pár minút necháme odstáť, aby vločky nasiakli jablkovou šťavou.

Masu, ktorá nám vznikla dobre premiešame a tvarujeme z nej malé placky na papierom vystlaný plech. Je dobré si pomôcť napríklad lyžicou. Dáme piecť do rúry, ktorú sme predhriali na 180°C, pečieme po dobu 15-20 minút.

Dobrú chuť.