Hrianky s grilovaným baklažánom a halloumi
Máte radi chuť a vôňu do chrumkava prepečených hrianok? Dnes sme si pre vás pripravili ich netradičnú verziu.
Suroviny
4 ks celozrnného chleba,
½ baklažánu,
1 PL extra panenského olivového oleja,
120 g halloumi syra,
soľ,
mleté čierne korenie,
na dozdobenie :
nasekaná pažítka,
lístky čerstvého baby špenátu.
Postup
Hrianky si pripravíme v hriankovači alebo na troche oleja opečieme 2 - 3 minúty z každej strany. Baklažán a halloumi si nakrájame na tenké plátky cca 0.5 cm, osolíme okoreníme a dáme grilovať na gril alebo panvicu potretú olivovým olejom. Grilujeme zhruba 3 minúty z každej strany. Hotové plátky vrstvíme na hrianku, najprv teplý baklažán, potom syr. Dozdobíme lístkami špenátu a nasekanou pažítkou. Dobrú chuť!