Hrianky s grilovaným baklažánom a halloumi

Iveta Škrabáková | 9. máj 2019
raňajky, desiata, obed, večera, jedlo, zdravé, fit, fitness, syr, halloumi, baklažán, mňam, zdravá strava, ako pripraviť halloumi, čo s halloumi, tip, fit štýl, recept, chudnutie, štíhla línia

Máte radi chuť a vôňu do chrumkava prepečených hrianok? Dnes sme si pre vás pripravili ich netradičnú verziu.

Suroviny

4 ks celozrnného chleba,

½ baklažánu,

1 PL extra panenského olivového oleja,

120 g halloumi syra,

soľ,

mleté čierne korenie,

na dozdobenie :

nasekaná pažítka,

lístky čerstvého baby špenátu.

Postup

Hrianky si pripravíme v hriankovači alebo na troche oleja opečieme 2 - 3 minúty z každej strany. Baklažán a halloumi si nakrájame na tenké plátky cca 0.5 cm, osolíme okoreníme a dáme grilovať na gril alebo panvicu potretú olivovým olejom. Grilujeme zhruba 3 minúty z každej strany. Hotové plátky vrstvíme na hrianku, najprv teplý baklažán, potom syr. Dozdobíme lístkami špenátu a nasekanou pažítkou. Dobrú chuť!