Camembert s bylinkami
foto: istockphoto.com
Jednoducho, explózia výraznej syrovej chuti...
Suroviny
- 2 kusy camembertu
- ½ šálky nasekaných pekanových orechov
- 4 lyžice nakrájanej pažítky
- 1 lyžica nakrájaného petržlenu
- 1 šalotka (najemno nakrájaná)
- 3 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
- kôra z 1/2 citróna
- soľ a korenie, pečivo
Postup
- Syry pozdĺžne rozkrojte.
- Vnútro vydlabte, ale nepoškoďte kôrku syra.
- Vydlabanú časť syra roztlačte v miske vidličkou a premiešajte s ostatnými prísadami.
- Polovice syra naplňte vzniknutou zmesou, priložte k sebe a stlačte, aby syr držal pohromade. Rúru predhrejte na 170 °C.
- Syry na povrchu ľahko narežte do štvorčekov.
- Vložte ich na plech do rúry a krátko zapečte, vnútri musia byť tekuté, ale na povrchu pevné a musia si uchovať tvar.