Camembert s bylinkami

Nela Mirič | 9. marec 2017
Camembert s bylinkami

Jednoducho, explózia výraznej syrovej chuti...

Suroviny

  • 2 kusy camembertu
  • ½ šálky nasekaných pekanových orechov
  • 4 lyžice nakrájanej pažítky
  • 1 lyžica nakrájaného petržlenu
  • 1 šalotka (najemno nakrájaná)
  • 3 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
  • kôra z 1/2 citróna
  • soľ a korenie, pečivo

Postup

  1. Syry pozdĺžne rozkrojte.
  2. Vnútro vydlabte, ale nepoškoďte kôrku syra.
  3. Vydlabanú časť syra roztlačte v miske vidličkou a premiešajte s ostatnými prísadami.
  4. Polovice syra naplňte vzniknutou zmesou, priložte k sebe a stlačte, aby syr držal pohromade. Rúru predhrejte na 170 °C.
  5. Syry na povrchu ľahko narežte do štvorčekov.
  6. Vložte ich na plech do rúry a krátko zapečte, vnútri musia byť tekuté, ale na povrchu pevné a musia si uchovať tvar.