Kukurica v parmezánovej kruste
foto: istockphoto.com
Ak patríte k tým, ktorí kukuricu varia len v slanej vode, potom je tu tip na jej prípravu trochu inak.
Suroviny
- 2 ks kukurice,
- 100 g strúhaného parmezánu,
- čerstvé bylinky ako rozmarín,
- petržlenová vňať,
- 1 vajce l soľ l čierne korenie.
Postup
Kukuricu očistíme a predvaríme, približne 10 min. Medzitým nakrájame čerstvé bylinky a nastrúhame parmezán. Bylinky s parmezánom zmiešame dokopy. Pridáme soľ a čierne korenie. Predvarenú kukuricu schladíme pod studenou vodou.
Necháme odkvapkať od vody a obalíme ju najskôr vo vajíčku a potom v parmezánovej zmesi. Obalenú kukuricu dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov Celzia na približne 10 – 15 min. Kukuricu medzitým raz otočíme. Na približne 5 min ju necháme zapiecť len zvrchu. Po dopečení necháme vychladnúť.