Kukurica v parmezánovej kruste

Jana Tesák Potomová | 26. august 2019
kukurica v parmezánovej kruste, mňam, recept, leto, jedlo, chudnutie, zdravie, výživa, diéta, kalórie

Ak patríte k tým, ktorí kukuricu varia len v slanej vode, potom je tu tip na jej prípravu trochu inak.

Suroviny

  • 2 ks kukurice,
  • 100 g strúhaného parmezánu,
  • čerstvé bylinky ako rozmarín,
  • petržlenová vňať,
  • 1 vajce l soľ l čierne korenie.

Postup

Kukuricu očistíme a predvaríme, približne 10 min. Medzitým nakrájame čerstvé bylinky a nastrúhame parmezán. Bylinky s parmezánom zmiešame dokopy. Pridáme soľ a čierne korenie. Predvarenú kukuricu schladíme pod studenou vodou.

Necháme odkvapkať od vody a obalíme ju najskôr vo vajíčku a potom v parmezánovej zmesi. Obalenú kukuricu dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov Celzia na približne 10 – 15 min. Kukuricu medzitým raz otočíme. Na približne 5 min ju necháme zapiecť len zvrchu. Po dopečení necháme vychladnúť.