Mini bruskety s paradajkami a cuketou

Iveta Škrabáková | 9. august 2019
melón, medový, prošuto, mňam, chuťovka, oslava, recept, návšteva, pohostenie, fit, fitness, mäso

Krásne, moderné, chutné a zdravé pohostenie pre vás alebo návštevu? Tieto bruskety potešia aj tých najnáročnejších.

Suroviny

  • 2 ks celozrnnej bagety,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 100 g odtučneného krémového syru typu lučina,
  • 125 g jemného tvarohu,
  • 1 cuketa,
  • 250 g mix cherry paradajok,
  • 1 PL olivový olej,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie.

Postup

Bagety nakrájame na plátky hrubé cca 1 cm, pokvapkáme olejom a opečieme na panvici alebo grile z každej strany cca 2 – 3 minúty do chrumkava. Cuketu nakrájame na tenké plátky, počkáme 15 minút kým pustí vodu.

Rajčiny dáme na panvicu pokvapkanú olivovým olejom a smažíme cca 3 minúty, potom podlejeme vodou a zakryjeme pokrievkou, povaríme do zmäknutia (kým sa šupka rajčiny zošuverí) cca ďalšie 3 minúty.

Plátky cukety pripravíme na grile alebo grilovacej panvici. Grilujeme z každej strany maximálne minútu. Strúčik cesnaku si pretlačíme a zmiešame ho s tvarohom a krémovým syrom dohladka, jemne dosolíme. Pripravené opečené bagetky potrieme syrovo-tvarohovou zmesou a striedavo na ne ukladáme plátky cukety a rajčiny.

Energetická hodnota :

celkové množstvo cca 40 ks : 1028 kcal

Porcia: 5 ks 128,5 kcal Bielkoviny:  6,4 g Sacharidy: 13,75 g Tuky: 6,6 g Vláknina:  2,1 g.