Vajíčkové muffiny s hráškom a špenátom
![recept, vajíčkové muffiny, španátové mufiny](https://fitastyl.sk/uploads/thumbs/625x300-out/fit/FIT_Zuzana/vajickove_mufiny.jpg)
foto: istockphoto.com
Suroviny
- 6 – 8 vajíčok,
- 1/2 šálky zeleného hrášku,
- 1/2 šálky špenátu,
- cibuľka a cesnak,
- celozrnná špaldová krupica na zahustenie (cca 1/2 šálky),
- 5 PL strúhaného parmezánu,
- lahôdkové droždie,
- bylinky na dochutenie.
Prečítajte si tiež:
Kvalitné domáce müsli tyčinky
Postup
Vajíčka rozšľaháme vidličkou, pridáme zelený hrášok a nadrobno nakrájaný špenát (mimo sezóny môžeme použiť aj mrazenú zeleninu), cibuľku a cesnak. Podľa potreby zahustíme celozrnnou špaldovou krupicou. Nakoniec dochutíme strúhaným parmezánom, lahôdkovým droždím a bylinkami. „Cesto“ dáme do košíkov na muffiny a pri teplote 180 stupňov °C pečieme dozlatista.