Vajíčkové muffiny s hráškom a špenátom
foto: istockphoto.com
Suroviny
- 6 – 8 vajíčok,
- 1/2 šálky zeleného hrášku,
- 1/2 šálky špenátu,
- cibuľka a cesnak,
- celozrnná špaldová krupica na zahustenie (cca 1/2 šálky),
- 5 PL strúhaného parmezánu,
- lahôdkové droždie,
- bylinky na dochutenie.
Prečítajte si tiež:
Kvalitné domáce müsli tyčinky
Postup
Vajíčka rozšľaháme vidličkou, pridáme zelený hrášok a nadrobno nakrájaný špenát (mimo sezóny môžeme použiť aj mrazenú zeleninu), cibuľku a cesnak. Podľa potreby zahustíme celozrnnou špaldovou krupicou. Nakoniec dochutíme strúhaným parmezánom, lahôdkovým droždím a bylinkami. „Cesto“ dáme do košíkov na muffiny a pri teplote 180 stupňov °C pečieme dozlatista.