Banánové lievance s pečeným banánom
foto: istockphoto.com
Mňam, skadké pokušenie, ktorému sa nedá odolať. A prečo by sme odolávali?
Suroviny
(pre 3 – 4 osoby)
- 1 šálka rastlinného mlieka (napr. mandľové, sójové, ryžové)
- 2 menšie banány do cesta
- 1 šálka ovsených vločiek
- 2 ČL prášku do pečiva
- štipka soli
- 1/3 šálky špaldovej múky
- rastlinný olej na pečenie
Na pečené banány:
- 3 banány
- šťava z jedného pomaranča
- 1 PL medu
- malé množstvo mletej škorice
Postup
1. Banány roztlačte vidličkou, primiešajte rastlinné mlieko, ovsené vločky, špaldovú múku a prášok do pečiva, soľ. Dobre vymiešajte a nechajte cca 15 minút postáť, aby vločky zmäkli.
2. Z cesta lyžicou dávkujte na panvicu s malým množstvom rastlinného oleja malé lievance a opečte ich z obidvoch strán dozlatista.
3. Banány na pečenie prekrojte na polovicu a potom aj pozdĺžne.
4. Dajte ich na panvicu, polejte šťavou z pomaranča s medom a škoricou a opečte z obidvoch strán.
5. Banány podávajte k upečeným lievancom spolu so šťavou, v ktorej sa piekli.