Banánové lievance s pečeným banánom

Banánové lievance s pečeným banánom

24.11.2017 v kategórii Dezerty , autor Nela Mirič foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Mňam, skadké pokušenie, ktorému sa nedá odolať. A prečo by sme odolávali?

Suroviny

(pre 3 – 4 osoby)

  • 1 šálka rastlinného mlieka (napr. mandľové, sójové, ryžové)
  • 2 menšie banány do cesta
  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1/3 šálky špaldovej múky
  • rastlinný olej na pečenie

Na pečené banány:

  • 3 banány
  • šťava z jedného pomaranča
  • 1 PL medu
  • malé množstvo mletej škorice

Postup

1. Banány roztlačte vidličkou, primiešajte rastlinné mlieko, ovsené vločky, špaldovú múku a prášok do pečiva, soľ. Dobre vymiešajte a nechajte cca 15 minút postáť, aby vločky zmäkli.

2. Z cesta lyžicou dávkujte na panvicu s malým množstvom rastlinného oleja malé lievance a opečte ich z obidvoch strán dozlatista.

3. Banány na pečenie prekrojte na polovicu a potom aj pozdĺžne.

4. Dajte ich na panvicu, polejte šťavou z pomaranča s medom a škoricou a opečte z obidvoch strán.

5. Banány podávajte k upečeným lievancom spolu so šťavou, v ktorej sa piekli.

Komentáre