Jemný hruškový chlebík
foto: istockphoto.com
Jemný hruškový chlebík skvele chutí samotný, ale môžte si ho tiež natrieť maslom či domácou marmeládou. Dobrú chuť!
Suroviny
- 2 hrnčeky celozrnnej špaldovej múky,
- ½ hrnčeka bio brezového cukru,
- 2 ČL prášku do pečiva,
- ¾ ČL sódy bikarbóny,
- ½ ČL mletej škorice,
- ¼ ČL mletého muškátového oriešku,
- ¾ hrnčeka nesladeného jablčného pyré,
- 3 PL agáve sirupu,
- 1 vajce,
- 2 ČL vanilky,
- 1 hruška.
Postup
Hrušku umyjeme a nakrájame na tenšie kocky. Vo väčšej mise si zmiešame všetky suché suroviny. Potom pridáme vajce, agáve sirup, jablkové pyré a všetko spolu dobre premiešame. Nakoniec prisypeme nakrájané hrušky a jemne zamiešame.
Pečieme vo forme na biskupský chlebík či srnčí chrbát, ktorú si vystelieme papierom na pečenie. Doba pečenia 50 – 60 minút na 170°C.
ENERGETICKÁ HODNOTA
- Celkom : 5848 KJ = 1397 kcal (cca 12 kúskov)
- 1 kus : 116 kcal
- Bielkoviny: 4,4 g
- Sacharidy: 27 g
- Tuky: 1,1 g
- Vláknina: 2,5 g