Jemný hruškový chlebík

Iveta Škrabáková | 1. november 2019
hruškový koláč, fit, mňam, recept, koláč, hrušky jeseň, domáce, recept, chlebík, zdravie, výživa, strava, zdravá, diéta,

Jemný hruškový chlebík skvele chutí samotný, ale môžte si ho tiež natrieť maslom či domácou marmeládou. Dobrú chuť!

Suroviny

  • 2 hrnčeky celozrnnej špaldovej múky,
  • ½ hrnčeka bio brezového cukru,
  • 2 ČL prášku do pečiva,
  • ¾ ČL sódy bikarbóny,
  • ½ ČL mletej škorice,
  • ¼ ČL mletého muškátového oriešku,
  • ¾ hrnčeka nesladeného jablčného pyré,
  • 3 PL agáve sirupu,
  • 1 vajce,
  • 2 ČL vanilky,
  • 1 hruška.

Postup

Hrušku umyjeme a nakrájame na tenšie kocky. Vo väčšej mise si zmiešame všetky suché suroviny. Potom pridáme vajce, agáve sirup, jablkové pyré a všetko spolu dobre premiešame. Nakoniec prisypeme nakrájané hrušky a jemne zamiešame.

Pečieme vo forme na biskupský chlebík či srnčí chrbát, ktorú si vystelieme papierom na pečenie. Doba pečenia 50 – 60 minút na 170°C.  

ENERGETICKÁ HODNOTA 

  • Celkom : 5848 KJ = 1397 kcal (cca 12 kúskov)
  • 1 kus : 116 kcal
  • Bielkoviny: 4,4 g
  • Sacharidy: 27 g
  • Tuky: 1,1 g
  • Vláknina: 2,5 g