hruškový koláč, fit, mňam, recept, koláč, hrušky jeseň, domáce, recept, chlebík, zdravie, výživa, strava, zdravá, diéta,

Jemný hruškový chlebík

1.11.2019 v kategórii Dezerty , autor Iveta Škrabáková foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Jemný hruškový chlebík skvele chutí samotný, ale môžte si ho tiež natrieť maslom či domácou marmeládou. Dobrú chuť!

Suroviny

  • 2 hrnčeky celozrnnej špaldovej múky,
  • ½ hrnčeka bio brezového cukru,
  • 2 ČL prášku do pečiva,
  • ¾ ČL sódy bikarbóny,
  • ½ ČL mletej škorice,
  • ¼ ČL mletého muškátového oriešku,
  • ¾ hrnčeka nesladeného jablčného pyré,
  • 3 PL agáve sirupu,
  • 1 vajce,
  • 2 ČL vanilky,
  • 1 hruška.

Postup

Hrušku umyjeme a nakrájame na tenšie kocky. Vo väčšej mise si zmiešame všetky suché suroviny. Potom pridáme vajce, agáve sirup, jablkové pyré a všetko spolu dobre premiešame. Nakoniec prisypeme nakrájané hrušky a jemne zamiešame.

Pečieme vo forme na biskupský chlebík či srnčí chrbát, ktorú si vystelieme papierom na pečenie. Doba pečenia 50 – 60 minút na 170°C.  

ENERGETICKÁ HODNOTA 

  • Celkom : 5848 KJ = 1397 kcal (cca 12 kúskov)
  • 1 kus : 116 kcal
  • Bielkoviny: 4,4 g
  • Sacharidy: 27 g
  • Tuky: 1,1 g
  • Vláknina: 2,5 g

Komentáre