Horúca čokoláda s chilli a rozmarínom
Ak chcete svoju drahú polovičku potešiť a zároveň využiť aj pár prírodných pomocníkov, pripravte mu/jej tento recept. Úspech zaručený!
Suroviny
Postup
Smotanu nalejeme do hrnca a na miernom ohni zohrejeme. Zatiaľ si nalámeme čokoládu na kúsky. Do horúcej smotany nasypeme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa úplne nerozpustí a zmes sa nespojí a nezhustne. Pomaranč rozpolíme a z jednej polovičky vytlačíme šťavu. Druhú polovicu nakrájame na kolieska a použijeme na ozdobu. Do zmesi pridáme čili mleté, pomarančovú šťavu a med. Poriadne premiešame a chvíľu ohrievame, kým sa suroviny aj chute neprepoja. Na záver celú zmes niekoľkokrát premiešame vetvičkou čerstvého rozmarínu. Čokoláda tak dostane jemný šmrnc veľmi zaujímavej chuti a povznesie váš nápoj ešte o úroveň vyššie. Nalejeme do pekných hrnčekov či pohárov, ozdobíme papričkou a pomarančom.