Horúca čokoláda s chilli a rozmarínom

Jana Tesák Potomová | 1. marec 2024
Horúca čokoláda s chilli a rozmarínom

Ak chcete svoju drahú polovičku potešiť a zároveň využiť aj pár prírodných pomocníkov, pripravte mu/jej tento recept. Úspech zaručený!

Suroviny

170 g kvalitnej horkej čokolády (ideálne 70%)
400 ml smotany na šľahanie
2 lyžice medu
1 lyžička Cayenského čili – prípadne podľa chuti
1 pomaranč
Čerstvé čili papričky na ozdobu
Vetvička čerstvého rozmarínu

Postup

Smotanu nalejeme do hrnca a na miernom ohni zohrejeme. Zatiaľ si nalámeme čokoládu na kúsky. Do horúcej smotany nasypeme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa úplne nerozpustí a zmes sa nespojí a nezhustne. Pomaranč rozpolíme a z jednej polovičky vytlačíme šťavu. Druhú polovicu nakrájame na kolieska a použijeme na ozdobu. Do zmesi pridáme čili mleté, pomarančovú šťavu a med. Poriadne premiešame a chvíľu ohrievame, kým sa suroviny aj chute neprepoja. Na záver celú zmes niekoľkokrát premiešame vetvičkou čerstvého rozmarínu. Čokoláda tak dostane jemný šmrnc veľmi zaujímavej chuti a povznesie váš nápoj ešte o úroveň vyššie. Nalejeme do pekných hrnčekov či pohárov, ozdobíme papričkou a pomarančom.