Citrónový chlebík s čokoládou
foto: istockphoto.com
1 porcia 1 376 kJ / 388,8 kcal
Suroviny
- 2 šálky špaldovej hladkej múky (môžete použiť aj inú)
- 1 šálka trstinového cukru
- 1 kypriaci prášok
- 1 - 2 vanilkové cukry
- 1 šálka mandľového mlieka
- ½ šálky roztopeného kokosového oleja
- 2 vajcia
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1 PL citrónovej sušenej kôry
- 1 kus 60 % čokoláda
Postup
1. Všetky suché ingrediencie preosejeme cez sitko a zmiešame.
2. Postupne pridávame mokré suroviny a miešame, kým sa nám všetky suroviny a chute nespoja.
3. Vzniknutú hmotu vlejeme do formy na podlhovastý chlebík.
4. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a vmiešame do mokrého cesta.
5. Dáme piecť cca. 40 minút pri 185 stupňoch.