Lahodný smotanový baránok

Nela Mirič | 16. apríl 2017
Lahodný smotanový baránok

Keď tradície nepustia.

Suroviny

  • 300 g polohrubej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 200 ml čerstvej smotany
  • 6 vajec
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 150 ml oleja alebo rozpusteného masla podľa chuti
  • 2 PL citrónovej šťavy (podľa chuti nastrúhaná citrónová kôra)

Postup

1. Vo väčšej mise rozbite vajce, pridajte tuk, cukor a šľahajte aspoň 4 minúty. Pridajte citrónovú šťavu (prípadne kôru), prášok do pečiva, múku a smotanu a šľahajte ďalšie 2 minúty.

2. Do vymastenej a múkou vysypanej formy barančeka nalejte cesto, ktoré by nemalo mať príliš riedku ani tuhú konzistenciu. Pečte dozlatista v už predhriatej rúre približne 30 minút na 160 stupňoch Celzia. Špajdľou skontrolujte, či je cesto hotové, a prípadne uberte teplotu a nechajte dopiecť.

3. Barančeka dozdobte podľa vlastnej fantázie za pomoci polevy, lentiliek, orieškov, cukru a pod.