Čokoládovo-pistáciová torta
Máte radi pistácie? Tak v spojení s čokoládou vás tento dezert dostane. A to bez cukru a múky.
Suroviny
Na cesto:
- 250 g vykôstkovaných datlí
- 250 g pistácií (vylúpaných, nesolených)
- 110 g kvalitného kakaa
- štipka morskej soli
Na čokoládovú náplň:
- 3 avokáda
- 125 ml kokosového mlieka
- 50 g kokosového oleja
- 180 g kvalitného kakaa
- 180 g vykôstkovaných datlí rozmixovaných na pastu (pomocou ručného mixéra)
- štipka morskej soli
Postup
1. Všetky datle na cesto aj na náplň rozmixujte. Približne štvrtinu odložte na prípravu čokoládovej plnky, a ¾ na základ a vrch torty.
2. Pistácie rozmixujte najemno, zmiešajte ich s datlovou pastou, kakaom, pridajte štipku soli a vypracujte cesto.
3. Väčšiu časť cesta rukami vtlačte na dno formy (jej dno môžete vyložiť papierom na pečenie), ak by bolo cesto veľmi tuhé a mrvilo sa, namočte si ruky vlažnou vodou. Druhú časť cesta, ktorá prikryje náplň, pripravte podobne a chlaďte ju v druhej forme, alebo si vystrihnite z papiera na pečenie kruh vo veľkosti formy a na tom ju roztlačte.
4. Formu s cestom vložte do chladničky a medzitým si pripravte náplň.
5. Avokáda nakrájate na kúsky a vložte ich spolu s datlovou pastou a kokosovým mliekom do mixéra a rozmixujte na hladký krém. Na záver pridajte kakao a ešte raz rozmixujte.
6. Krém naneste na základ cesta, prikryte ho druhou časťou, jemne pritlačte a nechajte cez noc v chladničke.