Čokoládový mousse - dezert bez cukru a múky.
Áno, aj tak sa dajú pripravovať naozaj chutné sladké dobroty. A nie je to žiadny moderný svetový objav, skôr návrat k starým postupom prípravy dobrôt.
Suroviny
- 1 avokádo
- ¼ šálky kvalitného kakaa
- ¼ šálky javorového sirupu
- 1 ČL kokosového oleja
- kúsok vanilkového struku (dužina)
- 200 ml kokosovej šľahačky
- 150 ml šľahačkyna ozdobu
- čerešne na ozdobu
Postup
1. Kokosovú šľahačku dajte do mrazničky na pol hodinu, nesmie byť však úplne tuhá.
2. Medzičasom očistite a nákrájajte avokádo na kúsky a spolu s kakaom, javorovým sirupom a dužinou s kúskom vanilkového struku vložte do mixéra a rozmixujte na hladký krém.
3. Ručným mixérom našľahajte stuhnutú kokosovú šľahačku tak, aby bola pekne napenená – šľahajte na najvyšších otáčkach cca 5 minút.
4. Do napenenej šľahačky primiešajte základ z avokáda a ostaných surovín.
5. Rozdeľte do dezertných šálok, ozdobte dotuha vyšľahanou šľahačkou a čerešňou, ihneď podávajte.