Čokoládový mousse - dezert bez cukru a múky.

Nela Mirič | 7. október 2016
Čokoládový mousse - dezert bez cukru a múky.

Áno, aj tak sa dajú pripravovať naozaj chutné sladké dobroty. A nie je to žiadny moderný svetový objav, skôr návrat k starým postupom prípravy dobrôt.

Suroviny

  • 1 avokádo
  • ¼ šálky kvalitného kakaa
  • ¼ šálky javorového sirupu
  • 1 ČL kokosového oleja
  • kúsok vanilkového struku (dužina)
  • 200 ml kokosovej šľahačky
  • 150 ml šľahačkyna ozdobu
  • čerešne na ozdobu

Postup

1. Kokosovú šľahačku dajte do mrazničky na pol hodinu, nesmie byť však úplne tuhá.

2. Medzičasom očistite a nákrájajte avokádo na kúsky a spolu s kakaom, javorovým sirupom a dužinou s kúskom vanilkového struku vložte do mixéra a rozmixujte na hladký krém.

3. Ručným mixérom našľahajte stuhnutú kokosovú šľahačku tak, aby bola pekne napenená – šľahajte na najvyšších otáčkach cca 5 minút.

4. Do napenenej šľahačky primiešajte základ z avokáda a ostaných surovín.

5. Rozdeľte do dezertných šálok, ozdobte dotuha vyšľahanou šľahačkou a čerešňou, ihneď podávajte.