Cheesecake z bielej čokolády s ovocím

Redakcia | 15. január 2018
Cheesecake z bielej čokolády s ovocím

Je vskutku neodolateľný...

Suroviny

Na korpus:

  • 1 šálka drvených sušienok
  • ½ šálky rozpusteného (neprepáleného) masla
  • 3 PL krupicového cukru

Na náplň:

  • 2 PL cukru
  • 2 ČL maizeny
  • 2 hrnčeky nalámanej bielej čokolády
  • ½ šálky 30-percentnej smotany
  • 250 ml plnotučného tvarohu
  • ½ hrnčeka cukru
  • 3 vajcia
  • 1 ČL vanilkového extraktu 

Postup

1. Na korpus spojte sušienkové omrvinky, cukor a rozpustené maslo a zmes natlačte na dno a boky formy s odopínacím dnom.

2. Teraz si pripravte náplň. Niekoľko kúskov ovocia nechajte bokom a zvyšok povarte asi 5 minút s 2 lyžicami cukru, škrobom a 120 ml vody dohusta. Prepasírujte cez sito. Rúru predhrejte na 165 °C.

3. Vo vodnom kúpeli rozohrejte bielu čokoládu so smotanou a zmes dohladka rozšľahajte. Tvaroh vymiešajte s cukrom tiež dohladka a po jednom do neho zapracujte vajcia. Vmiešajte vanilku a rozpustenú čokoládu.

4. Polovicu zmesi vlejte do korpusu, pokvapkajte 3 lyžicami čerstvej šťavy z čučoriedok, vlejte druhú polovicu tvarohu a znovu pokvapkajte šťavou. Špičkou noža premiešajte, aby vzniklo mramorovanie. Pečte 55 až 60 minút, kým náplň spevnie. Nechajte vychladnúť (najlepšie cez noc) a podávajte so zvyšnou omáčkou, posypte strúhanou čokoládou

Tento dezert je vynikajúci aj vo verzii s osviežujúcim exotickým mangom – vyskúšajte!