Cheesecake z bielej čokolády s ovocím
Je vskutku neodolateľný...
Suroviny
Na korpus:
- 1 šálka drvených sušienok
- ½ šálky rozpusteného (neprepáleného) masla
- 3 PL krupicového cukru
Na náplň:
- 2 PL cukru
- 2 ČL maizeny
- 2 hrnčeky nalámanej bielej čokolády
- ½ šálky 30-percentnej smotany
- 250 ml plnotučného tvarohu
- ½ hrnčeka cukru
- 3 vajcia
- 1 ČL vanilkového extraktu
Postup
1. Na korpus spojte sušienkové omrvinky, cukor a rozpustené maslo a zmes natlačte na dno a boky formy s odopínacím dnom.
2. Teraz si pripravte náplň. Niekoľko kúskov ovocia nechajte bokom a zvyšok povarte asi 5 minút s 2 lyžicami cukru, škrobom a 120 ml vody dohusta. Prepasírujte cez sito. Rúru predhrejte na 165 °C.
3. Vo vodnom kúpeli rozohrejte bielu čokoládu so smotanou a zmes dohladka rozšľahajte. Tvaroh vymiešajte s cukrom tiež dohladka a po jednom do neho zapracujte vajcia. Vmiešajte vanilku a rozpustenú čokoládu.
4. Polovicu zmesi vlejte do korpusu, pokvapkajte 3 lyžicami čerstvej šťavy z čučoriedok, vlejte druhú polovicu tvarohu a znovu pokvapkajte šťavou. Špičkou noža premiešajte, aby vzniklo mramorovanie. Pečte 55 až 60 minút, kým náplň spevnie. Nechajte vychladnúť (najlepšie cez noc) a podávajte so zvyšnou omáčkou, posypte strúhanou čokoládou
Tento dezert je vynikajúci aj vo verzii s osviežujúcim exotickým mangom – vyskúšajte!