Avotella: čokoládová nátierka z avokáda

Dominika Bleščáková | 18. február 2021
Avotella: čokoládová nátierka z avokáda

Čokoládová nátierka z avokáda? Možno si teraz ťukáte na čelo a pýtate sa, či sme sa nepomýlili. Avokádo sa predsa spája len s vajíčkom či toastami a neviete si ho absolútne predstaviť na sladkej vianočke alebo v palacinkách. Avšak opak je pravdou. Vďaka svojej neutrálnej chuti dodá avokádo čokoládovej nátierke lahodnú krémovosť a vláčnosť a obohatí ju o veľké množstvo zdravých tukov. Vyskúšajte túto fantastickú a zdravú avotellu naservírovať svojim deťom a schválne sa ich spýtajte, či dokážu odhaliť jej tajnú ingredienciu. Buďte si istí, že vám nebudú chcieť veriť. Jej chuť je totiž na nerozoznanie od klasických rafinovaných čoko nátierok.

Suroviny

1 zrelé avokádo

1 zrelý banán

2 PL kakaa

1 PL javorového sirupu

hrsť pražených lieskových orechov

Postup

Všetko spolu rozmixujeme vo výkonnom mixéri a podávame.