Avotella: čokoládová nátierka z avokáda
Čokoládová nátierka z avokáda? Možno si teraz ťukáte na čelo a pýtate sa, či sme sa nepomýlili. Avokádo sa predsa spája len s vajíčkom či toastami a neviete si ho absolútne predstaviť na sladkej vianočke alebo v palacinkách. Avšak opak je pravdou. Vďaka svojej neutrálnej chuti dodá avokádo čokoládovej nátierke lahodnú krémovosť a vláčnosť a obohatí ju o veľké množstvo zdravých tukov. Vyskúšajte túto fantastickú a zdravú avotellu naservírovať svojim deťom a schválne sa ich spýtajte, či dokážu odhaliť jej tajnú ingredienciu. Buďte si istí, že vám nebudú chcieť veriť. Jej chuť je totiž na nerozoznanie od klasických rafinovaných čoko nátierok.
Suroviny
1 zrelé avokádo
1 zrelý banán
2 PL kakaa
1 PL javorového sirupu
hrsť pražených lieskových orechov
Postup
Všetko spolu rozmixujeme vo výkonnom mixéri a podávame.
Nátierka z avokáda a cukety s vajíčkom