Cícerová nátierka

Redakcia | 22. február 2022
hummus, cícerová nátierka, cícer

Cícer patrí medzi najzdravšie strukoviny. Výživná cícerová nátierka je výbornou voľbou k čerstvému chlebu, bagete alebo k zeleninovým paličkám.

Suroviny

•    1 hrnček cíceru
•    1 mrkva
•    2 strúčiky cesnaku
•    soľ, korenie, mletá červená paprika
•    štipka drvenej rasce
•    olivový olej

Postup

  1. Cícer si namočíme deň vopred do vody. Následne vodu zlejeme, cícer zalejeme čerstvou vodou a uvaríme do mäkka. Pokiaľ máme cícer sterilizovaný, ušetríme si čas a vynecháme varenie.
  2. K uvarenému cíceru pridáme olivový olej, nastrúhanú mrkvu, prelisovaný cesnak, soľ, drvenú rascu, korenie a trochu vody, v ktorej sme ho varili. Vymixujeme dohladka.
  3. Podávame s čerstvým pečivom, tortilami, hriankami či zeleninovými paličkami. Pri servírovaní jemne posypeme mletou červenou paprikou a zľahka polejeme olivovým olejom.
Cviklové fašírky
Prečítajte si tiež:

Cviklové fašírky