Cícerová nátierka
foto: istockphoto.com
Cícer patrí medzi najzdravšie strukoviny. Výživná cícerová nátierka je výbornou voľbou k čerstvému chlebu, bagete alebo k zeleninovým paličkám.
Suroviny
• 1 hrnček cíceru
• 1 mrkva
• 2 strúčiky cesnaku
• soľ, korenie, mletá červená paprika
• štipka drvenej rasce
• olivový olej
Postup
- Cícer si namočíme deň vopred do vody. Následne vodu zlejeme, cícer zalejeme čerstvou vodou a uvaríme do mäkka. Pokiaľ máme cícer sterilizovaný, ušetríme si čas a vynecháme varenie.
- K uvarenému cíceru pridáme olivový olej, nastrúhanú mrkvu, prelisovaný cesnak, soľ, drvenú rascu, korenie a trochu vody, v ktorej sme ho varili. Vymixujeme dohladka.
- Podávame s čerstvým pečivom, tortilami, hriankami či zeleninovými paličkami. Pri servírovaní jemne posypeme mletou červenou paprikou a zľahka polejeme olivovým olejom.
Prečítajte si tiež:
Cviklové fašírky