Pečené sladké zemiaky s cesnakom a tymiánom
foto: istockphoto.com
Spoločným menovateľom všetkých receptov zo sladkých zemiakov je veľmi jednoduchá príprava – vyskúšajte.
Suroviny
- 3 batáty
- 6 strúčikov cesnaku
- 4 vetvičky tymiánu
- 3 PL olivového oleja
- morská soľ
Postup
1. Batáty ošúpte, nakrájajte na malé kocky.
2. Nakrájané batáty rozložte na plech. Cesnakové strúčiky nešúpte, len ich rozkrojte aj so šupou na polovicu a dajte ich medzi zemiaky.
3. Pokvapkajte olivovym olejom a posypte tymiánom, pomocou rúk poprehadzujte, aby sa batáty zo všetkých strán obalili olejom.
4. Pečte v rúre vyhraitej na 180 °C cca 45 minút.
5. Posoľte až po vytiahnutí z rúry.