Pečené sladké zemiaky s cesnakom a tymiánom

Nela Mirič | 4. Oct 2016
Pečené sladké zemiaky s cesnakom a tymiánom

Spoločným menovateľom všetkých receptov zo sladkých zemiakov je veľmi jednoduchá príprava – vyskúšajte.

Suroviny

  • 3 batáty
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 4 vetvičky tymiánu
  • 3 PL olivového oleja
  • morská soľ

Postup

1. Batáty ošúpte, nakrájajte na malé kocky.

2. Nakrájané batáty rozložte na plech. Cesnakové strúčiky nešúpte, len ich rozkrojte aj so šupou na polovicu a dajte ich medzi zemiaky.

3. Pokvapkajte olivovym olejom a posypte tymiánom, pomocou rúk poprehadzujte, aby sa batáty zo všetkých strán obalili olejom.

4. Pečte v rúre vyhraitej na 180 °C cca 45 minút.

5. Posoľte až po vytiahnutí z rúry.