Ražný nekysnutý chlebík

Dominika Bleščáková | 21. február 2021
Ražný nekysnutý chlebík

Zdravý chlieb bez droždia a kvásku. Hotový do hodinky, s úžasnou chuťou a výživným zložením.

Suroviny

500 g hladkej ražnej chlebovej múky

370 ml vody alebo mlieka

50 g masla

1 prášok do pečiva

Na dochutenie: lyžička soli, lyžička cukru, 1/2 lyžičky rasce

Nátierka z medvedieho cesnaku
Prečítajte si tiež:

Nátierka z medvedieho cesnaku

 

 

Postup

Roztopíme si maslo. Vo väčšej miske si preosejeme múku s práškom do pečiva. Pridáme mlieko alebo vodu, vlažné roztopené maslo, soľ, cukor a rascu. Uhnetieme si lepivé cesto. Trvá to len pár minút, je dôležité, aby sa všetky suroviny dôkladne spojili. Vystelieme si plech papierom na pečenie, na neho rozdelíme cesto na dve  kôpky. S rukami namočenými do vody si každú kôpku vymodelujeme do malého bochníka. Potrieme ich vlažnou vodou a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 40 minút.