Ražný nekysnutý chlebík
Zdravý chlieb bez droždia a kvásku. Hotový do hodinky, s úžasnou chuťou a výživným zložením.
Suroviny
500 g hladkej ražnej chlebovej múky
370 ml vody alebo mlieka
50 g masla
1 prášok do pečiva
Na dochutenie: lyžička soli, lyžička cukru, 1/2 lyžičky rasce
Nátierka z medvedieho cesnaku
Postup
Roztopíme si maslo. Vo väčšej miske si preosejeme múku s práškom do pečiva. Pridáme mlieko alebo vodu, vlažné roztopené maslo, soľ, cukor a rascu. Uhnetieme si lepivé cesto. Trvá to len pár minút, je dôležité, aby sa všetky suroviny dôkladne spojili. Vystelieme si plech papierom na pečenie, na neho rozdelíme cesto na dve kôpky. S rukami namočenými do vody si každú kôpku vymodelujeme do malého bochníka. Potrieme ich vlažnou vodou a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 40 minút.