Thajská karí omáčka
foto: istockphoto.com
Kurkuma, sýtožltá korenina, je vo svete známa hlavne v ajurvédskej medicíne. Má silné antioxidačné účinky a oplatí sa ju v pokrmoch používať vo forme korenia.
Suroviny
- 400 ml kokosového mlieka
- 2 zelené čili papričky bez semienok
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky postrúhaného čerstvého zázvoru
- 2 malé nadrobno nasekané šalotky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička kurkumy
- 2 lyžice nasekaného koriandra
- 1 stonka citrónovej trávy nasekaná na malé kúsky
Postup
Mlieko, čili papričky, cesnak a zázvor rozmixujeme. V panvici na rozohriatom oleji opražíme šalotku. Pridáme kokosovú zmes a zvyšné prísady, necháme zovrieť a varíme 5 minút. Podávame s ryžou a grilovanou, opečenou zeleninou, mäsom, tofu