Thajská karí omáčka

Redakcia | 10. február 2022
kurkuma, kari, curry, kari omáčka

Kurkuma, sýtožltá korenina, je vo svete známa hlavne v ajurvédskej medicíne. Má silné antioxidačné účinky a oplatí sa ju v pokrmoch používať vo forme korenia.

Suroviny

  • 400 ml kokosového mlieka
  • 2 zelené čili papričky bez semienok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky postrúhaného čerstvého zázvoru
  • 2 malé nadrobno nasekané šalotky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička kurkumy
  • 2 lyžice nasekaného koriandra
  • 1 stonka citrónovej trávy nasekaná na malé kúsky

Postup

Mlieko, čili papričky, cesnak a zázvor rozmixujeme. V panvici na rozohriatom oleji opražíme šalotku. Pridáme kokosovú zmes a zvyšné prísady, necháme zovrieť a varíme 5 minút. Podávame s ryžou a grilovanou, opečenou zeleninou, mäsom, tofu