Bezlepkový chlieb s vlákninou
foto: istockphoto.com
Je jednoduchý, rýchly a bez lepku! Oproti klasickým chlebom sa líši rôsolovitejšou konzistenciou a vajíčkovou chuťou, avšak s domácim hummusom alebo zdravou nátierkou chutí fantasticky. Zvládnu ho aj úplný amatéri a stačí vám k nemu zopár surovín.
Suroviny
4 vajíčka
4 PL vlákniny (psyllium, VitaFiber alebo pomleté chia)
100 g nastrúhanej mozzarelly
1/2 ČL soli
semiačka podľa preferencii (ľanové, chia, sezamové, slnečnicové, tekvicové atď)
Prečítajte si tiež:
TOTO musíte vyskúšať: Skvelá nátierka z cvikly
Postup
Všetky suroviny spolu zmiešame a necháme 15 minút odležať. Z odležanej zmesi vytvarujeme bochník a dáme piecť na 45 minút do rúry na 170 stupňov.