Bezlepkový chlieb s vlákninou

Dominika Bleščáková | 21. február 2021
Bezlepkový chlieb s vlákninou

Je jednoduchý, rýchly a bez lepku! Oproti klasickým chlebom sa líši rôsolovitejšou konzistenciou a vajíčkovou chuťou, avšak s domácim hummusom alebo zdravou nátierkou chutí fantasticky. Zvládnu ho aj úplný amatéri a stačí vám k nemu zopár surovín.

Suroviny

4 vajíčka

4 PL vlákniny (psyllium, VitaFiber alebo pomleté chia)

100 g nastrúhanej mozzarelly

1/2 ČL soli

semiačka podľa preferencii (ľanové, chia, sezamové, slnečnicové, tekvicové atď)

 

 

Postup

Všetky suroviny spolu zmiešame a necháme 15 minút odležať. Z odležanej zmesi vytvarujeme bochník a dáme piecť na 45 minút do rúry na 170 stupňov.