Raňajková pšenová kaša
foto: istockphoto.com
Ideálna na raňajky.
Suroviny
- 120 gramov pšenovej kaše – kúpite v obchode so zdravou výživou
- 2 dcl vody (ak máte k dispozícii zeleninový vývar, môžete ho použiť namiesto vody)
- 2 cm chrenu
- 1 mrkva sezamový olej
- sójová omáčka
Postup
- Mrkvu aj chren si nastrúhame na strúhadle a osmažíme na sezamovom oleji.
- Následne pridáme sójovú omáčku, malé množstvo vody a dusíme 5-10 minút.
- Keď nám mrkva zmäkne, pridáme vodu, ktorú privedieme do varu a prisýpame pšenovú kašu, kým nemá kaša požadovanú konzistenciu.
- Prikryjeme, odstavíme z variča a necháme ešte 3 minúty dôjsť.
- Tuto kašu si môžete pripravovať na rôzne spôsoby podľa vašej chuti.
- Popustite uzdu fantázii a vyskúšajte ju aj na sladko podľa vašich predstáv, napríklad s nastrúhaným jabĺčkom, hrozienkami a škoricou.