Raňajková pšenová kaša

Andrea Klamová | 15. máj 2017
Raňajková pšenová kaša

Ideálna na raňajky.

Suroviny

  • 120 gramov pšenovej kaše – kúpite v obchode so zdravou výživou
  • 2 dcl vody (ak máte k dispozícii zeleninový vývar, môžete ho použiť namiesto vody)
  • 2 cm chrenu
  • 1 mrkva sezamový olej
  • sójová omáčka

Postup

  1. Mrkvu aj chren si nastrúhame na strúhadle a osmažíme na sezamovom oleji.
  2. Následne pridáme sójovú omáčku, malé množstvo vody a dusíme 5-10 minút.
  3. Keď nám mrkva zmäkne, pridáme vodu, ktorú privedieme do varu a prisýpame pšenovú kašu, kým nemá kaša požadovanú konzistenciu.
  4. Prikryjeme, odstavíme z variča a necháme ešte 3 minúty dôjsť.
  5. Tuto kašu si môžete pripravovať na rôzne spôsoby podľa vašej chuti.
  6. Popustite uzdu fantázii a vyskúšajte ju aj na sladko podľa vašich predstáv, napríklad s nastrúhaným jabĺčkom, hrozienkami a škoricou.