Ovsená kaša s príchuťou mrkvového koláča
foto: istockphoto.com
Máte radi šťavnatý mrkvový koláč? My tiež. Bolo by to skvelé, keby sme si ho mohli dopriať každý deň, však? Podobnú, ale hlavne zdravú pochúťku si môžete dopriať na raňajky.
Suroviny
- 1/4 hrnčeka ovsených vločiek,
- 1/4 hrnčeka rastlinného mlieka s vanilkovou príchuťou,
- 1/3 hrnčeka vody,
- 2 PL sušených čučoriedok,
- 1/3 hrnčeka strúhanej mrkvy,
- 1/2 ČL vanilkového extraktu,
- 1/2 muškátového oriešku,
- 1 ČL škorice,
- 2 PL nasekaných vlašských orechov,
- 1 ČL bio javorového sirupu,
- štipka himalájskej soli.
Postup
Rastlinné mlieko zmiešame s vodou a soľou a privedieme do varu. Pridáme ovsené vločky, vanilku, mrkvu, čučoriedky, muškátový oriešok a škoricu a nastavíme na najnižší stupeň.
Necháme povariť cca 15 minút za pravidelného miešania. Odstavíme a nalejeme do misky. Dozdobíme a dochutíme vlašskými orechmi a javorovým sirupom.
Dobrú chuť!