Ovsená kaša s príchuťou mrkvového koláča

Iveta Škrabáková | 20. jún 2019
ovsená kaša, mrkva, mrkvový koláč, mlieko, rastlinné, škorica, muškátový oriešok, raňajky, desiata, mňam, fit, chudnutie, čo na raňajky, ovsené vločky, zdravie, sladké

Máte radi šťavnatý mrkvový koláč? My tiež. Bolo by to skvelé, keby sme si ho mohli dopriať každý deň, však? Podobnú, ale hlavne zdravú pochúťku si môžete dopriať na raňajky.

Suroviny

  • 1/4 hrnčeka ovsených vločiek,
  • 1/4 hrnčeka rastlinného mlieka s vanilkovou príchuťou,
  • 1/3 hrnčeka vody,
  • 2 PL sušených čučoriedok,
  • 1/3 hrnčeka strúhanej mrkvy,
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu,
  • 1/2 muškátového oriešku,
  • 1 ČL škorice,
  • 2 PL nasekaných vlašských orechov,
  • 1 ČL bio javorového sirupu,
  • štipka himalájskej soli.

Postup

Rastlinné mlieko zmiešame s vodou a soľou a privedieme do varu. Pridáme ovsené vločky, vanilku, mrkvu, čučoriedky, muškátový oriešok a škoricu a nastavíme na najnižší stupeň.

Necháme povariť cca 15 minút za pravidelného miešania. Odstavíme a nalejeme do misky. Dozdobíme a dochutíme vlašskými orechmi a javorovým sirupom. 

Dobrú chuť!