Šalát z pečenej tekvice a červenej repy

Nela Mirič | 6. november 2017
Šalát z pečenej tekvice a červenej repy

Máte chuť na šalát? Skombinujte ho s pečenou tekvicou a repou.

Suroviny

Pre 2 osoby

  • 250 g tekvice
  • 2 menšie červené repy
  • 1 hlboký tanier rukoly
  • 3 PL mandlí
  • 3 PL vlašských orechov
  • 3 PL tekvicových semiačok
  • 1 ČL sušeného tymiánu
  • korenie

Na zálievku:

  • 2 PL tekvicového oleja
  • 2 PL balzamikového octu
  • 1 ČL medu
  • soľ

Postup

1. Tekvicu nakrájate na hrubšie plátky, rozložte ju na plech vyložený papierom na pečenie, posoľte ju a poprášte mletým korením a sušeným tymiánom. Repu umyte a jemne popichajte vidličkou, potrite olivovým olejom a posypte soľou, zabaľte ich spolu do alobalu a dajte na plech k tekvici. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C cca 40 minút.

2. Upečenú tekvicu aj repu nakrájajte na kúsky. Poukladajte ich na lístky rukoly.

3. Mandle a vlašské orechy nahrubo nakrájajte a spolu tekvicovými semiačkami, ktoré nasucho opražíte na panvici, nasypte na šalát.

4. Pripravte si zálievku z uvedených ingrediencií a tesne pred podávaním ju nalejte na šalát.