Šalát z pečenej tekvice a červenej repy
Máte chuť na šalát? Skombinujte ho s pečenou tekvicou a repou.
Suroviny
Pre 2 osoby
- 250 g tekvice
- 2 menšie červené repy
- 1 hlboký tanier rukoly
- 3 PL mandlí
- 3 PL vlašských orechov
- 3 PL tekvicových semiačok
- 1 ČL sušeného tymiánu
- korenie
Na zálievku:
- 2 PL tekvicového oleja
- 2 PL balzamikového octu
- 1 ČL medu
- soľ
Postup
1. Tekvicu nakrájate na hrubšie plátky, rozložte ju na plech vyložený papierom na pečenie, posoľte ju a poprášte mletým korením a sušeným tymiánom. Repu umyte a jemne popichajte vidličkou, potrite olivovým olejom a posypte soľou, zabaľte ich spolu do alobalu a dajte na plech k tekvici. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C cca 40 minút.
2. Upečenú tekvicu aj repu nakrájajte na kúsky. Poukladajte ich na lístky rukoly.
3. Mandle a vlašské orechy nahrubo nakrájajte a spolu tekvicovými semiačkami, ktoré nasucho opražíte na panvici, nasypte na šalát.
4. Pripravte si zálievku z uvedených ingrediencií a tesne pred podávaním ju nalejte na šalát.