Teplý šalát so šampiňónmi
foto: istockphoto.com
V lete nie je nikdy dosť receptov na ľahké a vyvážené jedlo. Inšpiruj sa ďalšími zaujímavými kombináciami v našej knihe 60 dní k novej postave.
Suroviny
- 10 hlavičiek šampiňónov,
- 1 misa listov baby špenátu,
- 2 plátky kvalitného prošuta,
- viazanička petržlenovej vňate,
- 3 PL sójovej omáčky,
- 1 menšia červená cibuľa
- 3 PL krémového kozieho syra,
- olivový olej,
- soľ,
- korenie,
- 1 vajce,
- 2 PL šťavy z citróna.
Postup
Zo šampiňónov odstráňte vrchnú kožu a nakrájajte ich na plátky. Na panvici zahrejte malé množstvo olivového oleja, pridajte šampiňóny, sójovú omáčku a mleté korenie a orestujte. Pridajte nakrájané prošuto, ktoré spolu so šampiňónmi len prehrejte.
V mise zmiešajte listy baby špenátu so šampiňónmi a šošovicou, pridajte zálievku z olivového oleja a citrónovej šťavy. Posypte rozmrveným krémovým kozím syrom, pridajte uvarené, ošúpané a rozpolené vajíčko, nakrájanú cibuľu a dochuťte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!