Šalát s hruškou a gorgonzolou

Nela Mirič | 3. júl 2017
Šalát s hruškou a gorgonzolou

Kombinácia hrušky a gorgonzoly na rukole bude zážitok. Jednoducho delikátne!

Suroviny

  • rucola (1 väčšia misa lístkov rucoly)
  • 3 hrušky
  • 150 g syra gorgonzola
  • šťava z 1 citróna
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 ČL medu
  • malé množstvo čerstvo namletého čierneho korenia

Postup

  1. Hrušky umyte, osušte a nakrájajte na tenulinké plátky, ktoré cca 1 minútu z každej strany ogrilujete do zlatista.
  2. Lístky rukoly umyte a vysušte v sušičke na šalát.
  3. Poukladajte ich na taniere, poklaďte na ne plátky hrušky, posypte rozdrolenou gorgonzolou.
  4. Pokvapkajte dressingom: zmiešajte v miske citrónovú šťavu, med, čierne korenie a olivový olej.
  5. Ihneď podávajte.

Fotogaléria