Šalát s hruškou a gorgonzolou
foto: istockphoto.com
Kombinácia hrušky a gorgonzoly na rukole bude zážitok. Jednoducho delikátne!
Suroviny
- rucola (1 väčšia misa lístkov rucoly)
- 3 hrušky
- 150 g syra gorgonzola
- šťava z 1 citróna
- 3 PL olivového oleja
- 2 ČL medu
- malé množstvo čerstvo namletého čierneho korenia
Postup
- Hrušky umyte, osušte a nakrájajte na tenulinké plátky, ktoré cca 1 minútu z každej strany ogrilujete do zlatista.
- Lístky rukoly umyte a vysušte v sušičke na šalát.
- Poukladajte ich na taniere, poklaďte na ne plátky hrušky, posypte rozdrolenou gorgonzolou.
- Pokvapkajte dressingom: zmiešajte v miske citrónovú šťavu, med, čierne korenie a olivový olej.
- Ihneď podávajte.