Celozrnná bageta s domácou vegánskou paštétou

Iveta Škrabáková | 18. marec 2020
pasteta, domáca, fit, vegan, zdravie, jedlo, chutný recept, ako si vyrobiť domácu paštétu, fitasty.sk

Máme tu nejakých fanúšikov paštéty? V tých kupovaných človek nikdy nevie, čo je vlastne obsahom. Pripravte si poctivú paštétu doma.

Suroviny

  • 1 cereálna bageta,
  • 1 cibuľa,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 2 PL olivového oleja,
  • 1 plechovka bielych fazúľ,
  • ¼ šálky sušených rajčín,
  • šťava z polovice citróna,
  • 2 PL čerstvej petržlenovej vňate (voliteľné),
  • 1 – 2 PL rajčinového pretlaku,
  • 1 PL vody,
  • ¼ papriky,
  • soľ a mleté čierne korenie na dochutenie.

Postup

Cesnak a cibuľu si nakrájame najemno a orestujeme na olivovom oleji dozlatista. Obsah premiestnime do misy, kde pridáme fazule zliate z prebytočnej tekutiny, citrónovú šťavu i všetky zvyšné ingrediencie okrem vňate ak ju plánujeme použiť. Pomocou tyčového mixéra zmixujeme obsah do hustejšej hmoty. Na záver môžeme pridať vňať alebo pažítku. Bagetu si nakrájame na kúsky hrubé asi 1 cm a natierame na ne paštétu. Dozdobíme plátkami papriky a petržlenovou vňaťou.