Amarantové muffiny
foto: istockphoto.com
Suroviny
- Vo veľkej mise vyšľahajte do peny 1 veľké vajce s 20 g krupicového cukru.
- Preosejte 100 g amarantovej múky a ľahko ju primiešajte k vaječnej zmesi.
- Rovnako zľahka vmiešajte 1 lyžicu sušenej srvátky a 1 cukor s pravou vanilkou,
- nakoniec 80 až 100 ml mlieka izbovej teploty.
- Pridajte 1 vrchovatú lyžičku prášku do pečiva alebo vínneho kameňa.
Postup
- Cesto rozdeľte do formičiek – silikónových alebo papierových, a do každej pridajte pár drobných kúskov nasekanej kvalitnej čokolády.
- Vložte do rúry rozohriatej na cca 180 stupňov Celzia a upečte dozlatista.
- Potrite medom a posypte nasekanými orechmi – najlepšie nasucho upraženými