Amarantové muffiny

Jana Trundová | 20. január 2017
Amarantové muffiny

Suroviny

  1. Vo veľkej mise vyšľahajte do peny 1 veľké vajce s 20 g krupicového cukru.
  2. Preosejte 100 g amarantovej múky a ľahko ju primiešajte k vaječnej zmesi.
  3. Rovnako zľahka vmiešajte 1 lyžicu sušenej srvátky a 1 cukor s pravou vanilkou,
  4. nakoniec 80 až 100 ml mlieka izbovej teploty.
  5. Pridajte 1 vrchovatú lyžičku prášku do pečiva alebo vínneho kameňa.

Postup

  1. Cesto rozdeľte do formičiek – silikónových alebo papierových, a do každej pridajte pár drobných kúskov nasekanej kvalitnej čokolády.
  2. Vložte do rúry rozohriatej na cca 180 stupňov Celzia a upečte dozlatista.
  3. Potrite medom a posypte nasekanými orechmi – najlepšie nasucho upraženými