Topinambur v koláči

Nina Bednáriková | 7. február 2018
Topinambur v koláči

Môžete ho poznať aj ako sladký zemiak, židovský zemiak alebo jeruzalemský artičok.

Suroviny

  • 5 žĺtkov
  • 175 g cukru
  • štipku soli
  • 0,5 dl citrónovej šťavy
  • 20g šľahačky
  • 250 g nastrúhaných topinamburov
  • 100 g nasekaných lieskových orechov
  • ¾ lyžičky muškátového orecha
  • 75 g hrozienok (ak máte radi)
  • 200 g mletých lieskových orechov
  • 125 g múky
  • prášok do pečiva
  • sneh z 5 vaječných bielkov
  • práškový cukor na posypanie hotového koláča

Postup

Najprv zmiešajte vaječné žĺtky, cukor, soľ, citrónovú šťavu a potom pomaly pridávajte všetky ostatné ingrediencie, pričom sneh pridajte nakoniec. Pečte na 180 stupňoch približne 60 minút.