Topinambur v koláči
foto: istockphoto.com
Môžete ho poznať aj ako sladký zemiak, židovský zemiak alebo jeruzalemský artičok.
Suroviny
- 5 žĺtkov
- 175 g cukru
- štipku soli
- 0,5 dl citrónovej šťavy
- 20g šľahačky
- 250 g nastrúhaných topinamburov
- 100 g nasekaných lieskových orechov
- ¾ lyžičky muškátového orecha
- 75 g hrozienok (ak máte radi)
- 200 g mletých lieskových orechov
- 125 g múky
- prášok do pečiva
- sneh z 5 vaječných bielkov
- práškový cukor na posypanie hotového koláča
Postup
Najprv zmiešajte vaječné žĺtky, cukor, soľ, citrónovú šťavu a potom pomaly pridávajte všetky ostatné ingrediencie, pričom sneh pridajte nakoniec. Pečte na 180 stupňoch približne 60 minút.