Malinové tiramisu

Nela Mirič | 24. apríl 2017
Malinové tiramisu

Sviežosť šťavnatých malín, horkosladká káva, zamatovo jemný krém... čo viac dodať?

Suroviny

  • 1 balenie dlhých krehkých piškót
  • 400 g mascarpone
  • 2 PL pomarančovej šťavy
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 PL práškového cukru
  • 250 ml kávy (espresso)
  • 300 g malín na ozdobu
  • lístky mäty alebo medovky na ozdobu

Postup

1. Uvarenú kávu nalejte do misy so širokým dnom. Piškóty do kávy na malú chvíľu namočte, aby jemne nasiakli a pokladajte ich (cca 5- 6 ks) tesne vedľa seba na dezertný tanierik.

2. Dobre vychladenú šľahačku vyšľahajte do tuha. Mascarpone zmiešajte s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a pomarančovou šťavou. Pridajte šľahačku, opäť premiešajte a krém navrstvite na piškóty.

3. Pokračujte ďalšou vrstvou piškót namočených v káve a vrstvou krému.

4. Vrch dezertu bohato ozdobte malinami a lístkami medovky (mäty).

5. Nechajte minimálne 3 hodiny odpočívať v chladničke.

6. Pred podávaním môžete maliny jemne poprášiť práškovým cukrom.