Malinové tiramisu
Sviežosť šťavnatých malín, horkosladká káva, zamatovo jemný krém... čo viac dodať?
Suroviny
- 1 balenie dlhých krehkých piškót
- 400 g mascarpone
- 2 PL pomarančovej šťavy
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 1 vanilkový cukor
- 2 PL práškového cukru
- 250 ml kávy (espresso)
- 300 g malín na ozdobu
- lístky mäty alebo medovky na ozdobu
Postup
1. Uvarenú kávu nalejte do misy so širokým dnom. Piškóty do kávy na malú chvíľu namočte, aby jemne nasiakli a pokladajte ich (cca 5- 6 ks) tesne vedľa seba na dezertný tanierik.
2. Dobre vychladenú šľahačku vyšľahajte do tuha. Mascarpone zmiešajte s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a pomarančovou šťavou. Pridajte šľahačku, opäť premiešajte a krém navrstvite na piškóty.
3. Pokračujte ďalšou vrstvou piškót namočených v káve a vrstvou krému.
4. Vrch dezertu bohato ozdobte malinami a lístkami medovky (mäty).
5. Nechajte minimálne 3 hodiny odpočívať v chladničke.
6. Pred podávaním môžete maliny jemne poprášiť práškovým cukrom.