Čokoládový TART
Žeby recept na pečenie tento víkend? Rozhodne!
Suroviny
Na korpus:
- 1 a ¼ hrnčeka pomletých ovsených sušienok,
- ¼ hrnčeka pomletého brezového cukru,
- štipka soli,
- 5 – 6 PL roztopeného masla.
Na čokoládovú plnku:
- 250 g hustého nízkotučného jemného tvarohu,
- 4 PL krémová nátierka natural (bez príchute),
- 1 PL kakaa,
- 50 g roztopenej 80% horkej čokolády,
- 2 ČL brezového cukru.
Na dozdobenie:
- 50 g 80% horkej čokolády,
- 2 PL vody,
- čerstvé brusnice.
Postup
Pripravíme si podlhovastú formu vystlanú papierom na pečenie. Všetky suroviny na korpus zmiešame a poutláčame do formy aby vznikol korpus na krémovú plnku. Dáme piecť do rúry na 200°C na 10 minút. Plnku, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých potrebných surovín natrieme na korpus a spolu pečieme na 160°C ešte 40 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme si zdobenie. Čokoládu rozpustíme s vodou v mikrovlnke alebo na ohni a nalejeme do formy, necháme 2 minúty trochu stuhnúť a dozdobíme čerstvými brusnicami. Dáme aspoň na hodinu do chladničky a môžeme podávať.
ENERGETIKCÁ HODNOTA
Celkom: 2550 kcal / 15 kúskov
1 kúsok : 170 kcal
Bielkoviny: 4 g
Sacharidy: 19 g
Tuky: 11 g
Vláknina: 1,8 g