Čokoládový TART

Iveta Škrabáková | 7. február 2020
čokoládový tart, brusnice, fit, jedlo, strava, dezert, recept, zdravý, čokoláda, ako upiecť tart

Žeby recept na pečenie tento víkend? Rozhodne!

Suroviny

Na korpus:

  • 1 a ¼ hrnčeka pomletých ovsených sušienok,
  • ¼ hrnčeka pomletého brezového cukru,
  • štipka soli,
  • 5 – 6 PL roztopeného masla.

Na čokoládovú plnku:

  • 250 g hustého nízkotučného jemného tvarohu,
  • 4 PL krémová nátierka natural (bez príchute),
  • 1 PL kakaa,
  • 50 g roztopenej 80% horkej čokolády,
  • 2 ČL brezového cukru.

Na dozdobenie:

  • 50 g 80% horkej čokolády,
  • 2 PL vody,
  • čerstvé brusnice.

Postup

Pripravíme si podlhovastú formu vystlanú papierom na pečenie. Všetky suroviny na korpus zmiešame a poutláčame do formy aby vznikol korpus na krémovú plnku. Dáme piecť do rúry na 200°C na 10 minút. Plnku, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých potrebných surovín natrieme na korpus a spolu pečieme na 160°C ešte 40 minút.

Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme si zdobenie. Čokoládu rozpustíme s vodou v mikrovlnke alebo na ohni a nalejeme do formy, necháme 2 minúty trochu stuhnúť a dozdobíme čerstvými brusnicami. Dáme aspoň na hodinu do chladničky a môžeme podávať.

ENERGETIKCÁ HODNOTA

Celkom: 2550 kcal / 15 kúskov

1 kúsok : 170 kcal

Bielkoviny: 4 g

Sacharidy: 19 g

Tuky: 11 g

Vláknina: 1,8 g