Fit makový koláč

Iveta Škrabáková | 25. apríl 2019
makový koláč, mak, koláč, cake, bez lepku, bezlepkový, mňam, koláče, domáci koláč, makovník, poppy seed

Vyzerá síce ako klasický koláč, ale tým sa nenechajte popliesť. Neobsahuje bielky cukor ani tradičnú múku. Za ovocie sa prihovárajú maliny a jablká.

Suroviny

  • 2 jablká,
  • 3 vajíčka,
  • 2 odmerky jahodového proteínu (alebo vanilkového),
  • 210 g pomletých ovsených vločiek (my sme použili bezlepkové ovsené vločky),
  • hrnček mlieka,
  • 2 PL bio repkového oleja,
  • 1 PL sladidla stévia,
  • 60 g maku,
  • 3/4 balíčka kypriaceho prášku do pečiva.

Postup

Vyšľaháme vajíčka so stéviou, pridáme proteín, mlieko, znova šľaháme. Potom primiešame repkový olej, mak a pomleté ovsené vločky, poriadne zašľaháme. Keď máme konzistentné cesto pridáme doň nastrúhané jablká a kypriaci prášok. Pečieme cca 50 min na 170°C. Pri servírovaní môžeme dozdobiť lístkami mäty. Chutí skvele aj teplý po upečení, ale aj na druhý deň. Dobrú chuť!