Fit makový koláč
foto: istockphoto.com
Vyzerá síce ako klasický koláč, ale tým sa nenechajte popliesť. Neobsahuje bielky cukor ani tradičnú múku. Za ovocie sa prihovárajú maliny a jablká.
Suroviny
- 2 jablká,
- 3 vajíčka,
- 2 odmerky jahodového proteínu (alebo vanilkového),
- 210 g pomletých ovsených vločiek (my sme použili bezlepkové ovsené vločky),
- hrnček mlieka,
- 2 PL bio repkového oleja,
- 1 PL sladidla stévia,
- 60 g maku,
- 3/4 balíčka kypriaceho prášku do pečiva.
Postup
Vyšľaháme vajíčka so stéviou, pridáme proteín, mlieko, znova šľaháme. Potom primiešame repkový olej, mak a pomleté ovsené vločky, poriadne zašľaháme. Keď máme konzistentné cesto pridáme doň nastrúhané jablká a kypriaci prášok. Pečieme cca 50 min na 170°C. Pri servírovaní môžeme dozdobiť lístkami mäty. Chutí skvele aj teplý po upečení, ale aj na druhý deň. Dobrú chuť!