Pohánkový perník

Pohánkový perník

23.2.2017 v kategórii Dezerty , autor Zdena Havettová, www.svet-zdravia.sk foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Zdravý perník z pohánky.. Odporúčame vyskúšať :)

Suroviny

  • 300 g lúpanej pohánky
  • 50g orechov
  • 200 ml vody
  • 1 menšie jablko
  • 2 PL kokosového oleja
  • 2 PL perníkového korenia
  • 60 g kokosového cukru
  • 50 g kakaa

Postup

  1. Pohánku prepláchneme, zalejeme vodou a necháme namočené aspoň 3 - 4 hodiny 
  2. Vyhrejeme trúbu na 180 oC, menší pekáč si vyložíme papierom na pečenie.
  3. Vlašské orechy dáme do mixéra, pridáme 200 ml vody a mixujeme na vysokých otáčkach. 
  4. Pohánku cez sito zlejeme a pridáme k vlašskému mlieku. Do mixéra pridáme umyté a nakrájané jablko, kokosový olej a mixujeme na vysokých otáčkach, pokiaľ nevznikne hladké a husté cesto.
  5. V miske zmiešame kakao, cukor, perníkové korenie, vínny kameň, sódu a soľ. Opatrne prilievame tekutú zmes. Ked bude zmes bez hrudiek, primiešame hrozienka, vylejeme na plech a dáme do vyhriatej trúby na pečenie.
  6. Pečieme asi pol hodiny, vyberieme z trúby a necháme vychladnúť a potom nakrájame.

 

 

Fotogaléria

Komentáre