Banánové lievance

Twiggy | 21. marec 2018
Banánové lievance

Keďže tieto lievance neobsahujú múku, sú vhodné aj pre bezlepkovú diétu. Ovocie, orechy a javorový sirup sa, samozrejme, dajú meniť podľa chuti.

Suroviny

•    1 veľký zrelý banán
•    2 stredné vajcia
•    Štipka prášku do pečiva
•    Pár kvapiek vanilkového extraktu alebo semienka zo ¼ vanilkového struku
•    1 lyžica rastlinného tuku
•    Créme Bonjour Original
•    25 g pekanových orechov
•    125 g červeného bobuľovitého ovocia
•    Javorový sirup

 

 

Postup

V mise pomocou vidličky rozpučte zrelý banán na konzistenciu kaše. Pomocou metličky všľahajte vajce, prášok do pečiva a vanilkový extrakt alebo semienka z vanilky. Na strednom plameni rozohrejte veľkú nepriľnavú panvicu a rozohrejte na nej Créme Bonjour. Pomocou naberačky nalejte cesto na panvicu. Lievance opekajte z každej strany asi 2 minúty.
Hotové lievance ozdobte pekanovými orechmi a ovocím a pokvapkajte ich javorovým sirupom alebo  iným obľúbeným sladidlom.