Banánové lievance
Keďže tieto lievance neobsahujú múku, sú vhodné aj pre bezlepkovú diétu. Ovocie, orechy a javorový sirup sa, samozrejme, dajú meniť podľa chuti.
Suroviny
• 1 veľký zrelý banán
• 2 stredné vajcia
• Štipka prášku do pečiva
• Pár kvapiek vanilkového extraktu alebo semienka zo ¼ vanilkového struku
• 1 lyžica rastlinného tuku
• Créme Bonjour Original
• 25 g pekanových orechov
• 125 g červeného bobuľovitého ovocia
• Javorový sirup
Postup
V mise pomocou vidličky rozpučte zrelý banán na konzistenciu kaše. Pomocou metličky všľahajte vajce, prášok do pečiva a vanilkový extrakt alebo semienka z vanilky. Na strednom plameni rozohrejte veľkú nepriľnavú panvicu a rozohrejte na nej Créme Bonjour. Pomocou naberačky nalejte cesto na panvicu. Lievance opekajte z každej strany asi 2 minúty.
Hotové lievance ozdobte pekanovými orechmi a ovocím a pokvapkajte ich javorovým sirupom alebo iným obľúbeným sladidlom.