Mandľové croissanty
foto: istockphoto.com
Krehké a famózne. Tip na skvelé raňajky, alebo len tak, pre radosť a za odmenu!
Suroviny
• 2 croissanty
• 50 g mliečnej čokolády, nasekanej
• 50 g plátkov mandlí
• 50 g marcipánu
• 1½ lyžičky rastlinného tuku Créme Bonjour Original
Postup
Trúbu predhrejte na 180 °C. Pripravte si plech vystlaný papierom na pečenie. Croissanty rozrežte po celej dĺžke, ale úplne ich neprerežte, mali by sa otvoriť ako kniha. Každý croissant natrite Créme Bonjour, posypte strúhaným marcipánom, mandľami a čokoládou. Croissanty priklopte, posypte zvyšnými mandľami a čokoládou a zapekajte asi 5 minút, alebo pokým sa čokoláda nerozpustí. Servírujte horúce.