raw, koláč, cake, mňam, fit, fitnes, nepečený dezert, chuť, domáci koláč, nepečené recepty, recept

Kokosovo-limetkový raw cheesecake

4.9.2019 v kategórii Dezerty , autor Iveta Škrabáková foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Nie sme tak úplne raw maniaci ani zástancovia raw stravy, ale tento recept nás oslovil. Preto si zaslúžil aj miesto v našom augustovom čísle. Skúšali ste už? Pošlite nám fotografie svojich receptov alebo ich označte hashtagom #fitstylrecepty a budeme váš výtvor zdieľať.

Suroviny

Suroviny na základ:     

  • ¾ hrnčeka kešu orechov,
  • ¾ hrnčeka vlašských orechov
  • 12 datlí (vopred namočených vo vode),
  • 1 PL vody,
  • 1,5 PL konopných semien,
  • štipka morskej soli.

Suroviny na krémovú časť:

  • 3 banány,
  • 1 hustý jemný tvaroh,
  • 1/3 hrnčeka agáve,
  • 2 ČL kokosového extraktu,
  • šťava zo 4 limetiek,
  • 2 PL limetkovej kôry,
  • 1/3 šálky nesladeného strúhaného kokosu,
  • ½ ČL škorice. 

Postup

Postup : V mixéri zmixujeme orechy a datle. Mixujeme cca minútu, prípadne môžeme počas toho vypnúť a obsah premiešať, aby sa všetko spolu riadne rozmixovalo. Pridáme vodu, konopné semienka, soľ a premiešame, aby vznikla hustá pastovitá hmota.

Zmes premiestnime do veľkej štvorcovej formy a poutláčame na dno a trochu na okraje do výšky. Mixér umyjeme a vložíme doň všetky ingrediencie na krémovú časť okrem tvarohu. Vzniknutú zmes zmiešame s tvarohom a nalejeme do formy.

Dáme stuhnúť do mrazničky ideálne na 24 hodín alebo aspoň cez noc. Pred podávaním vyberieme na 15 minút, nakrájame a servírujeme. Tento dezert skladujeme v mrazničke.

ENERGETICKÁ HODNOTA celkom 2320 kcal (16 kociek)

1 kocka:145 kcal

Bielkoviny: 5,5 g

Sacharidy: 15,6 g

Tuky: 9 g

Vláknina: 1,6 g

Komentáre