Kokosovo-limetkový raw cheesecake

Iveta Škrabáková | 4. september 2019
raw, koláč, cake, mňam, fit, fitnes, nepečený dezert, chuť, domáci koláč, nepečené recepty, recept

Nie sme tak úplne raw maniaci ani zástancovia raw stravy, ale tento recept nás oslovil. Preto si zaslúžil aj miesto v našom augustovom čísle. Skúšali ste už? Pošlite nám fotografie svojich receptov alebo ich označte hashtagom #fitstylrecepty a budeme váš výtvor zdieľať.

Suroviny

Suroviny na základ:     

  • ¾ hrnčeka kešu orechov,
  • ¾ hrnčeka vlašských orechov
  • 12 datlí (vopred namočených vo vode),
  • 1 PL vody,
  • 1,5 PL konopných semien,
  • štipka morskej soli.

Suroviny na krémovú časť:

  • 3 banány,
  • 1 hustý jemný tvaroh,
  • 1/3 hrnčeka agáve,
  • 2 ČL kokosového extraktu,
  • šťava zo 4 limetiek,
  • 2 PL limetkovej kôry,
  • 1/3 šálky nesladeného strúhaného kokosu,
  • ½ ČL škorice. 

Postup

Postup : V mixéri zmixujeme orechy a datle. Mixujeme cca minútu, prípadne môžeme počas toho vypnúť a obsah premiešať, aby sa všetko spolu riadne rozmixovalo. Pridáme vodu, konopné semienka, soľ a premiešame, aby vznikla hustá pastovitá hmota.

Zmes premiestnime do veľkej štvorcovej formy a poutláčame na dno a trochu na okraje do výšky. Mixér umyjeme a vložíme doň všetky ingrediencie na krémovú časť okrem tvarohu. Vzniknutú zmes zmiešame s tvarohom a nalejeme do formy.

Dáme stuhnúť do mrazničky ideálne na 24 hodín alebo aspoň cez noc. Pred podávaním vyberieme na 15 minút, nakrájame a servírujeme. Tento dezert skladujeme v mrazničke.

ENERGETICKÁ HODNOTA celkom 2320 kcal (16 kociek)

1 kocka:145 kcal

Bielkoviny: 5,5 g

Sacharidy: 15,6 g

Tuky: 9 g

Vláknina: 1,6 g