Kokosovo-limetkový raw cheesecake
Nie sme tak úplne raw maniaci ani zástancovia raw stravy, ale tento recept nás oslovil. Preto si zaslúžil aj miesto v našom augustovom čísle. Skúšali ste už? Pošlite nám fotografie svojich receptov alebo ich označte hashtagom #fitstylrecepty a budeme váš výtvor zdieľať.
Suroviny
Suroviny na základ:
- ¾ hrnčeka kešu orechov,
- ¾ hrnčeka vlašských orechov
- 12 datlí (vopred namočených vo vode),
- 1 PL vody,
- 1,5 PL konopných semien,
- štipka morskej soli.
Suroviny na krémovú časť:
- 3 banány,
- 1 hustý jemný tvaroh,
- 1/3 hrnčeka agáve,
- 2 ČL kokosového extraktu,
- šťava zo 4 limetiek,
- 2 PL limetkovej kôry,
- 1/3 šálky nesladeného strúhaného kokosu,
- ½ ČL škorice.
Postup
Postup : V mixéri zmixujeme orechy a datle. Mixujeme cca minútu, prípadne môžeme počas toho vypnúť a obsah premiešať, aby sa všetko spolu riadne rozmixovalo. Pridáme vodu, konopné semienka, soľ a premiešame, aby vznikla hustá pastovitá hmota.
Zmes premiestnime do veľkej štvorcovej formy a poutláčame na dno a trochu na okraje do výšky. Mixér umyjeme a vložíme doň všetky ingrediencie na krémovú časť okrem tvarohu. Vzniknutú zmes zmiešame s tvarohom a nalejeme do formy.
Dáme stuhnúť do mrazničky ideálne na 24 hodín alebo aspoň cez noc. Pred podávaním vyberieme na 15 minút, nakrájame a servírujeme. Tento dezert skladujeme v mrazničke.
ENERGETICKÁ HODNOTA celkom 2320 kcal (16 kociek)
1 kocka:145 kcal
Bielkoviny: 5,5 g
Sacharidy: 15,6 g
Tuky: 9 g
Vláknina: 1,6 g