Famózny čokoládovo- pomarančový cheesecake

Redakcia | 9. február 2022
pomarančový cheescake, cheescake

1 porcia: 1 006 kJ / 240 kcal, 9,3 g bielkovín, 12 g tukov a 21,5 g sacharidov

Suroviny

Korpus:

•    1 balenie datlí
•    1 ČL mletej škorice
•    1 PL kakaa
•    ½  ČL perníkového korenia

Krém:

•    500g jemného tvarohu
•    400g kyslej smotany
•    3 vajcia
•    1 roztopená čokoláda 70%
•    1 ČL vanilkového extraktu
•    1 pomaranč (šťava z neho + nastrúhaná kôra)
•    Javorový sirup (podľa potreby a chuti na sladké)

Postup

  1. Datle si namočíme do vody na minimálne 15 minút. Následne ich rozmixujeme na hustú hmotu. Pridáme kakao, škoricu a perníkové korenie. Spolu premiešame a vznikne nám cesto, ktoré rozložíme rovnomerne na spodok formy na pečenie.
  2. Tvaroh, smotanu, vajcia, roztopenú čokoládu, postrúhanú kôru z pomaranča a šťavu z pomaranča spolu zmiešame a vylejeme na korpus.
  3. Dáme do rúry a pečieme cca 60 minút pri 160°C vo vodnom kúpeli.
  4. Necháme vychladnúť a ozdobíme podľa nálady.

Uvedené množstvo surovín je na cca 12 porcií (pri priemer formy 20 cm).