Famózny čokoládovo- pomarančový cheesecake
foto: istockphoto.com
1 porcia: 1 006 kJ / 240 kcal, 9,3 g bielkovín, 12 g tukov a 21,5 g sacharidov
Suroviny
Korpus:
• 1 balenie datlí
• 1 ČL mletej škorice
• 1 PL kakaa
• ½ ČL perníkového korenia
Krém:
• 500g jemného tvarohu
• 400g kyslej smotany
• 3 vajcia
• 1 roztopená čokoláda 70%
• 1 ČL vanilkového extraktu
• 1 pomaranč (šťava z neho + nastrúhaná kôra)
• Javorový sirup (podľa potreby a chuti na sladké)
Postup
- Datle si namočíme do vody na minimálne 15 minút. Následne ich rozmixujeme na hustú hmotu. Pridáme kakao, škoricu a perníkové korenie. Spolu premiešame a vznikne nám cesto, ktoré rozložíme rovnomerne na spodok formy na pečenie.
- Tvaroh, smotanu, vajcia, roztopenú čokoládu, postrúhanú kôru z pomaranča a šťavu z pomaranča spolu zmiešame a vylejeme na korpus.
- Dáme do rúry a pečieme cca 60 minút pri 160°C vo vodnom kúpeli.
- Necháme vychladnúť a ozdobíme podľa nálady.
Uvedené množstvo surovín je na cca 12 porcií (pri priemer formy 20 cm).