Bábovka s gaštanovým pyré a slaným karamelom
foto: istockphoto.com
Čas prípravy: max. 15 minút + 25 minút pečenia. 1 kus má 433 kJ / 103,5 kcal, 2,9 g bielkovín, 5,1 g tukov a 11,6 g sacharidov.
Suroviny
Bábovka:
- 1 balenie gaštanového pyré
- 4 vajcia
Slaný karamel:
- 2 PL hnedého cukru
- 100 ml smotany na šľahanie
- štipka soli
Prečítajte si tiež:
RAW straciatella torta
Postup
- Žĺtky vyšľaháme na penu.
- Pridáme rozdrvené gaštanové pyré. Miešame spolu so žĺtkami, až kým nám nevznikne “cesto”.
- V inej miske vyšľaháme bielka.
- Metličkou pomaly vmiešame vyšľahané bielka do gaštanového “cesta” a všetko vylejeme do formy na bábovku.
- Dáme piecť do rúry na 25 minút pri 170 °C.
- Hnedý cukor si roztopíme v malom hrnčeku. Za stáleho miešania pridáme smotanu na šľahanie a pomaly miešame,až kým sa nám cukor a smotana nespoja v hnedú karamelovú hmotu.
- Pridáme štipku soli do karamelu.
- Bábovku necháme vychladnúť a polejeme slaným karamelom po povrchu.