Bábovka s gaštanovým pyré a slaným karamelom

gigi | 15. jún 2022
bábovka, slaný karamel, gaštany, gaštan, gaštanová bábovka so slaným karamelomová bábovka

Čas prípravy: max. 15 minút + 25 minút pečenia. 1 kus má 433 kJ / 103,5 kcal, 2,9 g bielkovín, 5,1 g tukov a 11,6 g sacharidov.

Suroviny

Bábovka:

  • 1 balenie gaštanového pyré
  • 4 vajcia

Slaný karamel:

  •  2 PL hnedého cukru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • štipka soli
RAW straciatella torta
Prečítajte si tiež:

RAW straciatella torta

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme na penu.
  2. Pridáme rozdrvené gaštanové pyré. Miešame spolu so žĺtkami, až kým nám nevznikne “cesto”.
  3. V inej miske vyšľaháme bielka.
  4. Metličkou pomaly vmiešame vyšľahané bielka do gaštanového “cesta” a všetko vylejeme do formy na bábovku.
  5. Dáme piecť do rúry na 25 minút pri 170 °C.
  6. Hnedý cukor si roztopíme v malom hrnčeku. Za stáleho miešania pridáme smotanu na šľahanie a pomaly miešame,až kým sa nám cukor a smotana nespoja v hnedú karamelovú hmotu.
  7. Pridáme štipku soli do karamelu.
  8. Bábovku necháme vychladnúť a polejeme slaným karamelom po povrchu.