Kokosový krém
Zdravý, chutný, raw.
Suroviny
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 PL agáve kúsok vanilkového struku
- ½ sáčku práškovej želatíny (bez cukru)
Na rebarborový kompót:
- 500 g rebarbory (nahradiť podľa chuti sezónnym ovocím)
- 2 PL agáve
- malé množstvo mletej škorice
- pomaranč
Postup
1. Želatínu zalejte 4 PL studenej vody, dobre premiešajte a nechajte nabobtnať.
2. Do kokosového mlieka vmiešajte agáve, vnútro vanilkového struku, premiešajte a zahrejte ho tak, aby mlieko nezovrelo.
3. Želatínu pomocou metličky premiešajte s kokosovým mliekom a vymiešajte na hladký krém.
4. Krém nalejte do pripravených dezertných pohárikov a odložte do chladničky.
5. Z rebarbory odstráňte tuhé vlákna a nakrájajte ju na kúsky. Vložte ju do zapekacej misky alebo malej formy na pečenie, polejte šťavou z jedného pomaranča, poprášte škoricou a premiešajte s agáve. Zapekaciu nádobu prikryte alobalom a „pečte“ cca 30 minút na 180 ° C.
6. Rebarborový kompót nechajte vychladnúť, vychladnutým kompótom ozdobte stuhnutú panacottu a vložte naspäť do chladničky minimálne na 2 - 3 hodiny.
Rebarborový kompót môžete nahradiť akýmkoľvek podľa vlastnej chuti alebo čertsvým sezónnym ovocím.