Kokosový krém

Redakcia | 10. október 2016
Kokosový krém

Zdravý, chutný, raw.

Suroviny

  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 PL agáve kúsok vanilkového struku
  • ½ sáčku práškovej želatíny (bez cukru)

Na rebarborový kompót:

  • 500 g rebarbory (nahradiť podľa chuti sezónnym ovocím)
  • 2 PL agáve
  • malé množstvo mletej škorice
  • pomaranč

Postup

1. Želatínu zalejte 4 PL studenej vody, dobre premiešajte a nechajte nabobtnať.
2. Do kokosového mlieka vmiešajte agáve, vnútro vanilkového struku, premiešajte a zahrejte ho tak, aby mlieko nezovrelo.
3. Želatínu pomocou metličky premiešajte s kokosovým mliekom a vymiešajte na hladký krém.
4. Krém nalejte do pripravených dezertných pohárikov a odložte do chladničky.
5. Z rebarbory odstráňte tuhé vlákna a nakrájajte ju na kúsky. Vložte ju do zapekacej misky alebo malej formy na pečenie, polejte šťavou z jedného pomaranča, poprášte škoricou a premiešajte s agáve. Zapekaciu nádobu prikryte alobalom a „pečte“ cca 30 minút na 180 ° C.
6. Rebarborový kompót nechajte vychladnúť, vychladnutým kompótom ozdobte stuhnutú panacottu a vložte naspäť do chladničky minimálne na 2 - 3 hodiny.

Rebarborový kompót môžete nahradiť akýmkoľvek podľa vlastnej chuti alebo čertsvým sezónnym ovocím.