Tekvicové lievance
foto: istockphoto.com
Výborne chutia s marhuľovým džemom alebo pokvapkané medom a posypané škoricou.
Suroviny
pre 4 osoby
- 250 ml mlieka
- 3 vajcia
- 1 šálka pyré z tekvice (kúsky tekvice zvarte v pare a roztlačte)
- 6 PL špaldovej hladkej múky (vhodnej na koláče)
- štipka soli
- ½ čL sódy bikarbóny
- mletá škorica
- 1 PL lyžica vanilkového cukru
- rastlinný olej
- marhuľový džem alebo med
Postup
1. Mlieko, vanilkový cukor a vajcia rozmiešajte. Po častiach pridávajte múku, ktorú dobre vmiešajte do cesta. Pridajte štipku soli, sódu bikarbónu, mletú škoricu a primiešajte pyré z tekvice (musí byť vychladnuté). Cesto nechajte postáť cca 30 minút.
2. Na panvici zahrejte rastlinný olej. Z cesta nalejte na panvicu lievance a opečte ich z obidvoch strán dozlatista.