Tekvicové lievance

Redakcia | 6. november 2017
Tekvicové lievance

Výborne chutia s marhuľovým džemom alebo pokvapkané medom a posypané škoricou.

Suroviny

pre 4 osoby

  • 250 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 1 šálka pyré z tekvice (kúsky tekvice zvarte v pare a roztlačte)
  • 6 PL špaldovej hladkej múky (vhodnej na koláče)
  • štipka soli
  • ½ čL sódy bikarbóny
  • mletá škorica
  • 1 PL lyžica vanilkového cukru
  • rastlinný olej
  • marhuľový džem alebo med

Postup

1. Mlieko, vanilkový cukor a vajcia rozmiešajte. Po častiach pridávajte múku, ktorú dobre vmiešajte do cesta. Pridajte štipku soli, sódu bikarbónu, mletú škoricu a primiešajte pyré z tekvice (musí byť vychladnuté). Cesto nechajte postáť cca 30 minút.

2. Na panvici zahrejte rastlinný olej. Z cesta nalejte na panvicu lievance a opečte ich z obidvoch strán dozlatista.