Bezlepková matcha torta
Zdravú matcha tortu bez lepku pripravila Diana Hô Chí, trénerka a víťazka kategórie Skupinový tréning – nováčik v súťaži FIT LEADER 2018.
Suroviny
Na korpus
- 4 vajíčka veľkosť L,
- 50 dg kokosového cukru,
- 28 dk kakaa / karobu,
- 1 banán.
Na krém
- 1 bezlaktózové mascarpone,
- 1 jemný odtučnený tvaroh,
- 3 PL medu,
- 1 – 1,5 ČL matcha čaju .
Postup
Na prípravu korpusu si oddelíme žĺtky od bielkov. V miske z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého postupne pridávame polovicu kokosového cukru (25 dg). V druhej mise vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou kokosového cukru. Do žĺtkovej zmesi preosejeme kakao (karob) a premiešame.
Následne opatrne a postupne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (priemer 23 cm). Pri teplote 190 °C pečieme 11 minút. Po dopečení pootvoríme dvierka na rúre a necháme ešte 5 minút postáť.
Z mascarpone, tvarohu, medu a matcha čaju spolu vymiešame krém. Na vychladnutý korpus poukladáme kolieska banánu a nanesieme matcha krém.
Dobrú chuť!