Bezlepková matcha torta

Diana Hô Chí | 22. júl 2019
matcha, koláč, fit, maková torta, mak, zdravé, zdravo, bez výčitiek, sladkosti cukráreň, fitstyl, chudnutie, zdravy recept, dieta, chudnutie, zdravie, mňam, leto, lahky dezert
foto: Marek Pavlásek

Zdravú matcha tortu bez lepku pripravila Diana Hô Chí, trénerka a víťazka kategórie Skupinový tréning – nováčik v súťaži FIT LEADER 2018.

Suroviny

Na korpus

  • 4 vajíčka veľkosť L,
  • 50 dg kokosového cukru,
  • 28 dk kakaa / karobu,
  • 1 banán.

Na krém

  • 1 bezlaktózové mascarpone,
  • 1 jemný odtučnený tvaroh,
  • 3 PL medu,
  • 1 – 1,5 ČL matcha čaju .

Postup

Na prípravu korpusu si oddelíme žĺtky od bielkov. V miske z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého postupne pridávame polovicu kokosového cukru (25 dg). V druhej mise vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou kokosového cukru. Do žĺtkovej zmesi preosejeme kakao (karob) a premiešame.

Následne opatrne a postupne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (priemer 23 cm). Pri teplote 190 °C pečieme 11 minút. Po dopečení pootvoríme dvierka na rúre a necháme ešte 5 minút postáť.

Z mascarpone, tvarohu, medu a matcha čaju spolu vymiešame krém. Na vychladnutý korpus poukladáme kolieska banánu a nanesieme matcha krém.

Dobrú chuť!