Kávové tiramisu

Nela Mirič | 24. apríl 2017
Kávové tiramisu

Naaranžujte ho do dezertných pohárov.

Suroviny

(pre 4 osoby)

  •  cca 15 dlhých krehkých piškót
  • 3 PL práškového cukru
  • 500 g mascarpone
  • 1 struk vanilky
  • 250 ml silného espressa
  • 100 ml likéru Crema di whisky (alebo kávového likéru)
  • kakao na posypanie
  • niekoľko kávových zrniek na ozdobu

Postup

1. Piškóty polámte na menšie časti, aby sa zmestili na dno dezertného pohára. Natlačte ich tesne na seba a pokvapkajte silným espressom.

2. Mascarpone premiešajte s práškovým cukrom, vanilkový struk rozrežte, vyškrabte vnútro a pridajte ho k mascarpone, prilejte likér a dobre premiešajte.

3. Krém navrstvite na piškóty tak, aby ste ich úplne prekryli.

4. Opäť polámte piškóty na menšie kúsky a tentoraz ich namočte na malú chvíľu do misy s espresom, aby sa ním jemne nasiakli. Poukladajte piškóty na krém a pokračujte ďalšou vrstvou krému.

5. Povrch zarovnajte, posypte kakaom, ozdobte niekoľkými zrnkami kávy. Nechajte v chladničke minimálne 4 hodiny.