Kávové tiramisu
Naaranžujte ho do dezertných pohárov.
Suroviny
(pre 4 osoby)
- cca 15 dlhých krehkých piškót
- 3 PL práškového cukru
- 500 g mascarpone
- 1 struk vanilky
- 250 ml silného espressa
- 100 ml likéru Crema di whisky (alebo kávového likéru)
- kakao na posypanie
- niekoľko kávových zrniek na ozdobu
Postup
1. Piškóty polámte na menšie časti, aby sa zmestili na dno dezertného pohára. Natlačte ich tesne na seba a pokvapkajte silným espressom.
2. Mascarpone premiešajte s práškovým cukrom, vanilkový struk rozrežte, vyškrabte vnútro a pridajte ho k mascarpone, prilejte likér a dobre premiešajte.
3. Krém navrstvite na piškóty tak, aby ste ich úplne prekryli.
4. Opäť polámte piškóty na menšie kúsky a tentoraz ich namočte na malú chvíľu do misy s espresom, aby sa ním jemne nasiakli. Poukladajte piškóty na krém a pokračujte ďalšou vrstvou krému.
5. Povrch zarovnajte, posypte kakaom, ozdobte niekoľkými zrnkami kávy. Nechajte v chladničke minimálne 4 hodiny.