Ovsené palacinky
foto: istockphoto.com
Ovsená dobrota nie len ako dezert ale aj chutné raňajky
Suroviny
- 200 ml ryžového nápoja (príp. iného „mliečneho“ nápoja),
- 200 g jemných ovsených vločiek,
- 2 vajcia,
- 1 lyžička prášku do pečiva, štipka morskej soli,
- 2 lyžice repkového oleja alebo kokosového tuku,
- 2 lyžice sirupu z agáve (alebo stévie), citrónová šťava
Postup
V mixéri rozmixujeme vločky s mliekom dohladka. Pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme znova. Necháme pár minút odstáť. Ak máme kvalitnú panvicu, nemusíme na smaženie použiť olej. Smažíme z oboch strán.
Tipy na servírovanie:
1 ) sirup z agáve + citrónová šťava
2 ) rozmixované tofu s malinami alebo iným ovocím sladené agáve sirupom
3 ) cottage syr alebo tvaroh sladený stéviou, sirupom z agáve alebo kvalitnou marmeládou bez cukru s vysokým obsahom ovocia
4 ) čerstvé ovocie + odtučnený tvaroh