Ovsené palacinky

Mgr. Alena Pethoova | 23. september 2016
Ovsené palacinky

Ovsená dobrota nie len ako dezert ale aj chutné raňajky

Suroviny

  • 200 ml ryžového nápoja (príp. iného „mliečneho“ nápoja),
  • 200 g jemných ovsených vločiek,
  • 2 vajcia,
  • 1 lyžička prášku do pečiva, štipka morskej soli,
  • 2 lyžice repkového oleja alebo kokosového tuku,
  • 2 lyžice sirupu z agáve (alebo stévie), citrónová šťava


Postup

V mixéri rozmixujeme vločky s mliekom dohladka. Pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme znova. Necháme pár minút odstáť. Ak máme kvalitnú panvicu, nemusíme na smaženie použiť olej. Smažíme z oboch strán.

Tipy na servírovanie:
1 ) sirup z agáve + citrónová šťava
2 ) rozmixované tofu s malinami alebo iným ovocím sladené agáve sirupom
3 ) cottage syr alebo tvaroh sladený stéviou, sirupom z agáve alebo kvalitnou marmeládou bez cukru s vysokým obsahom ovocia
4 ) čerstvé ovocie + odtučnený tvaroh

Fotogaléria