Kiwano sorbet

Jana Tesák Potomová | 4. apríl 2019
kiwano, sorbet, zmrzlina, ananás

Kiwano vyzerá veľmi zaujímavo nielen zvonka, ale aj po rozkrojení. Dužinu môžeme konzumovať ako samotné ovocie alebo ju taktiež pridať do koktailu, smoothies, jogurtu, tvarohu, kaše, ovocného šalátu alebo si z nej vyrobte čerstvý džús či sorbet.

Suroviny

  • 2 zmrazené banány,
  • 1 šálka na kocky nakrájaného zmrazeného ananásu,
  • 1 kiwano,
  • 2 lyžičky agáve sirupu.

Postup

Kiwano očistíme a dužinu vydlabeme do sekacieho mixéra na smoothie. Pridáme na kolieska narezané zmrazené banány, zmrazený ananás, agáve sirup a túto zmes dobre dohladka rozmixujeme. Sorbet má teraz jemnú krémovitú konzistenciu, ale ak ho chcete tuhší, stačí ho vyliať do nádoby na mrazenie a na 30 minút nechať zmraziť.