Pšenový koláč s čučoriedkami
foto: istockphoto.com
Ďalší sladký fit recept od čitateľky Aďky
Suroviny
- 150 g pšena
- 450 ml vody s citrónovou šťavou a javorovým sirupom (alebo medom)
- 200 g čučoriedok
- med alebo brezový sirup ako sladidlo
- čerstvá mäta na ozdobenie
Postup
- 150 g pšena uvarím v 450 ml vody s citrónovou šťavou a javorovým sirupom (môžeme použiť aj med).
- Keď je pšeno uvarené, vysteliem ním dno tortovej formy (24 cm). 200 g čučoriedok rozmixujem s brezovým cukrom (alebo vaším obľúbeným sladidlom), vylejem na pšenový základ a pečiem asi 25 min. na170 oC.
- Koláčik nechám vychladnúť, ozdobím ovocím a lístkami mäty a podávam.